Θεσσαλονίκη: Στην αστυνομία καταγγελίες για φθορές και εξωσχολικούς, σε υπό κατάληψη σχολείο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Στην αστυνομία καταγγελίες για φθορές και εξωσχολικούς, σε υπό κατάληψη σχολείο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Η παρέμβαση της αστυνομίας ζητήθηκε στο 3ο ΓΕΛ και το 3ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης τα οποία στεγάζονται στο ίδιο συγκρότημα, στην οδό Κασσάνδρου, μετά από αναφορές για φθορές, στην κατάληψη που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες στα δύο σχολεία.

Σύμφωνα με καταγγελία κατοίκου της περιοχής στο GRΤimes, οι καταληψίες προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα που βρίσκονται στην πίσω πλευρά του σχολικού συγκροτήματος, όταν πάτησαν στα οχήματα, προσπαθώντας να σκαρφαλώσουν στα κάγκελα και να μπουν στο σχολείο.

 

Την ίδια στιγμή, μάταια ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ, Λευτέρης Λιάζος, προσπαθούσε να μπει στο σχολείο για να δει τι γίνεται στο εσωτερικό του ή απλά να έρθει σε επικοινωνία με τους μαθητές. Ο ίδιος, μιλώντας στο GRTimes, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για φθορές σε αυτοκίνητα, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, εκτός από τους μαθητές στο υπό κατάληψη σχολείο να βρίσκονται και εξωσχολικοί.

«Δυστυχώς υπάρχουν τα φαινόμενα των καταστροφών οχημάτων, καθώς πατούν επάνω τους για να ανέβουν τα κάγκελα του σχολείου. Είχα βάλει μάλιστα στο παρελθόν τρεις παλέτες ως σκαλοπάτια, για να σταματήσει το φαινόμενο, αλλά συνεχίζεται. Η κατάληψη ξεκίνησε χθες από μαθητές υποτίθεται, αλλά δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι όλοι είναι μαθητές. Προσπαθούμε από χθες να μπούμε, να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί τους, να ακούσουμε τα αιτήματά τους, αλλά όλα είναι κλειστά».

Κουβαλούσαν τσουβάλια με τσιμέντο

Σύμφωνα με τον κ. Λιάζο, οι καταληψίες «κλειδαμπαρώθηκαν» στο σχολείο, βάζοντας βαριά αντικείμενα πίσω από τις πόρτες της κεντρικής εισόδου, ενώ άγνωστο γιατί, πήραν μερικά τσουβάλια με τσιμέντο από ένα γειτονικό γιαπί, για να τα χρησιμοποιήσουν κάπου μέσα στο σχολείο.

Ο ίδιος έχει ενημερώσει ήδη τους γονείς των μαθητών για την κατάσταση, ενώ κατήγγειλε τα τεκταινόμενα στο Α.Τ Λευκού Πύργου, όπου πήγε σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με τη διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου, εκφράζοντας την ελπίδα να μπορέσει να έρθει σε επαφή τελικά με τους μαθητές και να λήξει σύντομα η κατάληψη, χωρίς άλλα προβλήματα για το σχολείο.

Παραβίασαν τα κάγκελα και έσπασαν τζάμια

Την πρόθεση του να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων για τις φθορές, έκανε γνωστή μέσω του GRTimes.gr, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θεόδουλος Ταπανίδης.

Όπως είπε, μαζί με τη διεύθυνση του σχολείου επιχείρησε από χθες, οπότε ξεκίνησε η κατάληψη, να έρθει σε επικοινωνία με τους καταληψίες, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. «Τά άτομα έχουν παραβιάσει τα κάγκελα και έσπασαν τζάμια για να εισέλθουν στο κτίριο. Κόλλησαν απλά ένα χαρτί από έξω» ανέφερε ο κ. Ταπανίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTImes.gr αστυνομικοί θα ενισχύσουν την παρουσία τους γύρω από το σχολείο με περισσότερες περιπολίες, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί το ενδεχόμενο άλλων ζημιών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ