Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία η λειτουργία καταστήματος του δήμου που θα δωρίζει ρούχα σε άστεγους

Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία η λειτουργία καταστήματος του δήμου που θα δωρίζει ρούχα σε άστεγους

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Στην τελική ευθεία για την τέλεση των επίσημων εγκαινίων έχει μπει το νέο κοινωνικό κατάστημα που ετοιμάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, το οποίο θα παρέχει δωρεάν ενδύματα σε άπορους, άστεγους και αναξιοπαθούντες.

«Όλα δρομολογήθηκαν πάρα πολύ γρήγορα. Δουλέψαμε την ιδέα και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ήρθε και η δωρεά μιας εταιρείας που μας προμήθευσε με 1.100 τεμάχια καινούργιων ενδυμάτων. Παράλληλα έχουν ενδιαφερθεί να προσφέρουν ανάλογα είδη κι άλλες πολλές εταιρείες, ενώ ο δήμος δικαιούται περίπου το 10% των ενδυμάτων που έχουν δοθεί στις καμπάνες που βρίσκονται διάσπαρτες στη Θεσσαλονίκη. Σ’ αυτή την περίπτωση, δεν μιλάμε βεβαίως για καινούργια ρούχα, αλλά για κάποια που βρίσκονται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, ρούχα που έχουν πλυθεί, σιδερωθεί, που επανασυσκευάστηκαν και είναι έτοιμα προς διάθεση» υπογραμμίζει για το θέμα στο GRTimes, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης.

Μέσα στον Οκτώβριο θέλω να έχουμε τελειώσει

Όπως έχει γίνει γνωστό, το κοινωνικό κατάστημα θα στεγαστεί στο ίδιο κτίριο που στεγάζει και το υπνωτήριο αστέγων του δήμου, στην οδό Ανδρέου Γεωργίου 13 και το μόνο που απομένει για να φτάσουμε στα εγκαίνια, είναι να ολοκληρωθεί η παράδοση των προθηκών στις οποίες θα τοποθετηθούν τα προϊόντα.

«Κάποιες από τις προθήκες τις έχουμε ήδη προμηθευτεί απομένουν ακόμη λίγες για να τελειώσουμε και να κάνουμε τα εγκαίνια μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Υπολογίζω ότι εάν πάνε όλα καλά σε δεκαπέντε ημέρες θα είμαστε πανέτοιμοι. Εγώ τουλάχιστον θέλω μέσα στον Οκτώβριο να έχουμε τελειώσει, για να μπορούν και οι άνθρωποι που χρειάζονται άμεσα τα είδη να τα προμηθευτούν ενόψει του χειμώνα» συμπληρώνει ο Σωκράτης Δημητριάδης.

υπνωτηριο-αστεγων-θεσσαλονικη

Ο τελευταίος προσθέτει επίσης ότι για την προμήθεια αυτών των προϊόντων «δεν θα πληρώνει κανείς τίποτα. Φυσικά δεν θα μπορεί να τα σηκώσει όλα και να φύγει, αλλά κάποια βασικά είδη, όπως ζεστές μπλούζες, μπουφάν, παντελόνια κλπ. θα μπορεί να τα προμηθευτεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top