Θεσσαλονίκη: Στον αγιασμό του 18ου ΓΕΛ ο Κ. Ζέρβας-Καμία έκπτωση στην ποιότητα στα σχολεία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Στον αγιασμό του 18ου ΓΕΛ ο Κ. Ζέρβας-Καμία έκπτωση στην ποιότητα στα σχολεία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, τελέστηκε ο αγιασμός στο 18ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Στο πρώτο κουδούνι του 18ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην οδό Παπάφη βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας για να συμμετάσχει στον καθιερωμένο αγιασμό.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ευχήθηκε καλή σχολική χρόνια στους μαθητές και τις μαθήτριες του 18ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και τόνισε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα είναι δίπλα στα σχολεία και δεν θα επιτρέψει καμία έκπτωση στην ποιότητα των μαθητών μέσα σε αυτά, αν και η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη, λόγω των αυξήσεων στην θέρμανση και το ενεργειακό κόστος.

«Τα ψέματα τελείωσαν και το καλοκαίρι πέρασε…και ήρθε η ώρα για το πρώτο κουδούνι και για τα μαθήματα. Στα 216 σχολικά συγκροτήματα του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινάει μια σχολική χρόνια πάντα με αισιοδοξία, αλλά σε κάθε περίπτωση με λιγότερα προβλήματα. Κυρίως φέτος δεν έχουμε μάσκες, είμαστε πολύ πιο ελεύθεροι, ωστόσο μπαίνουμε σε μια δύσκολη χρόνια όσον αφορά το ενεργειακό και την θέρμανση. Όμως ο δήμος δεν θα επιτρέψει καμία έκπτωση στην ποιότητα μέσα στα σχολεία».

Να σημειωθεί, ότι σήμερα, Δευτέρα (12/09) ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά για τους περίπου ένα εκατομμύριο μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου της χώρας. Αρχικά, θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός και μετά θα δοθούν οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου και τέλος οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν.

Τι ισχύει για μάσκες και κορωνοϊό

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά δίχως μάσκες, καθώς η χρήση τους είναι πλέον προαιρετική, και χωρίς τεστ για τον κορωνοϊό.

Όσον αφορά, τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, υποχρεούνται σε αρνητικό διαγνωστικό τεστ μία φορά την εβδομάδα.

Τέλος, εφόσον ένας μαθητής εκδηλώσει συμπτώματα εντός σχολείου, θα απομονώνεται σε προκαθορισμένο καλά αεριζόμενο χώρο, με επίβλεψη και φορώντας μάσκα. Αν το τεστ είναι θετικό, μένει σε απομόνωση πέντε ημέρες και θα μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά το διάστημα αυτό εάν δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν. Κεραμέως: Με πέντε καινοτομίες ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά

Σχολεία: Χωρίς μάσκες και τεστ το πρώτο κουδούνι (VIDEO)

Κεραμέως: Η σχολική χρονιά ξεκινά γεμάτη αισιοδοξία και με στόχο ένα σύγχρονο, καινοτόμο σχολείο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top