Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους της πόλης, οι 600 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Olympia”

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους της πόλης, οι 600 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Olympia”

Με 600 επιβάτες από Κύπρο, Σερβία, αλλά και Ελλάδα, το κρουαζιερόπλοιο “Celestyal Olympia” κατέπλευσε σήμερα στις 8.30 το πρωί στο λιμάνι τις Θεσσαλονίκης προερχόμενο από Λαύριο και θα σαλπάρει στις 6 το απόγευμα για τη Μύκονο.

Το κρουαζιερόπλοιο, χωρητικότητας 1.200 ατόμων θα δέσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης άλλες δύο φορές εντός του τρέχοντος μηνός, στις 17 και 24 Αυγούστου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ναυτικός πράκτορας, Κυριάκος Καλής, επισήμανε ότι περί τους 200 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου έχουν ήδη επιβιβαστεί σε τουριστικά λεωφορεία και πραγματοποιούν περιήγηση στην πόλη, ενώ οι υπόλοιποι, προτίμησαν την πεζή εξερεύνησή της, με τους σχετικούς χάρτες ανά χείρας.

Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά φέτος, ύστερα από 15 χρόνια, ο λιμένας Θεσσαλονίκης γίνεται λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας (home port), ενώ το “Celestyal Olympia” και το “Celestyal Crystal” της “Celestyal Cruises” θα καταπλεύσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, συνολικά 14 φορές.

Το «Celestyal Olympia» θα επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, τη Ρόδο και τη Λεμεσό στην Κύπρο. Όσοι επιβιβάζονται και αποβιβάζονται στη Θεσσαλονίκη θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και την Αθήνα. Το νέο δρομολόγιο έχει την ονομασία “Μυθικό Αρχιπέλαγος”.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα άφιξης κρουαζιερόπλοιων που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της η ΟΛΘ ΑΕ, το “Celestyal Crystal”, θα καταπλεύσει δύο φορές τον Οκτώβριο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 17/10 και 27/10 προερχόμενο από Λαύριο και με επόμενο προορισμό την Καβάλα και το Βόλο αντίστοιχα, ενώ τον Νοέμβριο θα “δέσει” άλλες τρεις φορές. Θα αφιχθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 3/11 και 10/11 στις 9 το πρωί, προερχόμενο από το Τσανάκαλε της Τουρκίας και θα αναχωρήσει στις 18.30 για το Βόλο, ενώ στις 14/11 θα καταπλεύσει στις 9 το πρωί προερχόμενο από το Λαύριο, ενώ η ώρα αναχώρησης είναι 8 μμ για Καβάλα.

Για τον Σεπτέμβριο, μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί κάποια κρουαζιέρα με σταθμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ τονίζεται ότι βάσει του αναρτημένου προγράμματος στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ, η σεζόν θα κλείσει φέτος στις 15/12 με την έλευση του Viking Venus από το Βόλο στις 7.30 το πρωί. Συνολικά φέτος το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προσεγγίζουν 21 κρουαζιερόπλοια, έναντι ενός πέρυσι( λόγω της πανδημίας τους κορωνοϊού), έξι το 2019 και πέντε το 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Κουμπενάς: Η Θεσσαλονίκη είναι στόχος της Celestyal Cruises (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Η Θεσσαλονίκη “σαλπάρει” στην κρουαζιέρα με το Celestyal Olympia

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που ‘τράβηξε’ τα βλέμματα της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Θεσσαλονίκη – Τουρισμός: «Είναι τρόπος ζωής η κρουαζιέρα» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Έδεσε στο λιμάνι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Σήμερα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο – 13 προσεγγίσεις για φέτος

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ