Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ενάντια στις γυναικοκτονίες και στην έμφυλη βία (ΦΩΤΟ)  

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ενάντια στις γυναικοκτονίες και στην έμφυλη βία (ΦΩΤΟ)  

Συγκέντρωση με αφορμή την έξαρση στις γυναικοκτονίες τη φετινή χρονιά στη χώρα μας, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη, μέλη οργανώσεων, κινημάτων και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Τον τελευταίο καιρό έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 18 υποθέσεις γυναικοκτονίας και αμέτρητες υποθέσεις έμφυλης βίας, οι νοηματικές συγγένειες των οποίων είναι -ή θα έπρεπε να είναι- έκδηλες» τονίζουν σε σχετικό τους κάλεσμα τα άτομα που έχουν συγκεντρωθεί στην Καμάρα, επισημαίνοντας ότι σε διάστημα 20 περίπου ημερών, έγιναν γνωστές πέντε γυναικοκτονίες στην Ελλάδα.

 

«Κάτω τα ξερά σας από τα σώματα μας – Ποτέ καμία μόνη» είναι ένα από τα κεντρικά μηνύματα της συγκέντρωσης ενάντια στις γυναικοκτονίες και στην έμφυλη βία.

Παράλληλα, τονίζουν ότι τόσο οι ίδιες οι υποθέσεις, όσο και η μετέπειτα αντιμετώπισή τους από το κοινωνικό σύνολο, “έχουν να καταδείξουν με τον πιο απεχθή τρόπο την πατριαρχία που είναι ριζωμένη σε κάθε πτυχή της κοινωνίας στην οποία ζούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Θεσσαλονίκη: Επέμβαση αστυνομικών απέτρεψε τη 18η γυναικοκτονία-Ο δράστης είχε το μαχαίρι στο λαιμό της

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top