Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ενάντια στους βιασμούς και την έμφυλη βία (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ενάντια στους βιασμούς και την έμφυλη βία (ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στους βιασμούς και την έμφυλη βία, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας με Τσιμισκή από μέλη της συλλογικότητας «Witches Fight Back».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της συλλογικότητας «θελήσαμε να βρεθούμε στο δρόμο, να φωνάξουμε ενάντια στην έμφυλη βία και να αφήσουμε το αποτύπωμά μας στους δρόμους της πόλης. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στην 24χρονη αδερφή μας και σε όλες τις επιζώσες έμφυλης βίας».

Προσθέτουν δε, ότι «οι καταγγελίες που ακολούθησαν βοήθησαν να ξετυλιχτεί ένα ολόκληρο κύκλωμα βιασμών και κακοποιήσεων. Παρά τη μήνυση οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο Ηλίας Γκιώνης, συνεχίζουν να καλούν γυναίκες στα πάρτι τους με στόχο την σεξουαλική κακοποίησή τους. Ο αγώνας της αδερφής μας, απέναντι σε ανθρώπους με μεγάλη οικονομική δύναμη, διασυνδέσεις και εξουσίες είναι αγώνας όλων μας. Για να μη βρεθεί ποτέ καμιά άλλη σε αυτή τη θέση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top