Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους Γάλλους διαδηλωτές (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους Γάλλους διαδηλωτές (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης πραγματοποιούν αυτή την ώρα δεκάδες μέλη αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων στο Γαλλικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εκφράζουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον γαλλικό λαό και ιδιαίτερα στους Γάλλους διαδηλωτές, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες συμμετέχουν σε μαζικές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μακρόν.

Την ίδια ώρα αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από άνδρες των ΜΑΤ έχουν σχηματίσει φραγμό γύρω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, για λόγους ασφαλείας, ενώ έχει επιστρατευτεί και κλούβα των ΜΑΤ στην είσοδο.

“Η αλληλεγγύη όπλο των λαών, πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών”, “αλληλεγγύη στον γαλλικό λαό ενάντια σε κεφάλαιο και ιμπεριαλισμό” και “Ελλάδα με Γαλλία παλεύουν οι λαοί ενάντια στους συστήματος την πολιτική” είναι μερικά από τα συνθήματα που κυριαρχούν στην κινητοποίηση.

“Ο αγώνας της εργατικής τάξης στη Γαλλία είναι αγώνας όλων των λαών της Ευρώπης και ανοίγει δρόμους για τη συνολική τους αφύπνιση” αναφέρουν τέλος συμμετέχοντες στη συγκέντρωση, κάνοντας παραλληλισμό με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση τα μέλη των Οργανώσεων ξεκίνησαν πορεία επί της Λεωφόρου Στρατού με κατεύθυνση ανατολικά.

αλληλεγγύης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top