Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στα μέτρα για την πανδημία, πραγματοποιείται για μία άλλη φορά στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Νέα ενημέρωση 21.00: Άρχισαν οι αποχωρήσεις διαδηλωτών από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όλοι οι δρόμοι δόθηκαν πίσω στην κυκλοφορία.

Νέα ενημέρωση 20.55: Οι διαδηλωτές παραμένουν συγκεντρωμένοι στην πλατεία μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Την ίδια στιγμή δόθηκε στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Νίκης.

Νέα ενημέρωση 20.40: Η πορεία κατέληξε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Νέα ενημέρωση 20.20: Οι διαδηλωτές σταμάτησαν για αρκετά λεπτά στην πλατεία Αριστοτέλους όπου συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα ενώ στη συνέχεια τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και αμέσως μετά βγήκαν στη λεωφόρο Νίκης για να συνεχίσουν την πορεία τους προς τον Λευκό Πύργο.

Νέα ενημέρωση 20.10: Στην πλατεία Αριστοτέλους έφτασαν αυτή την ώρα οι διαδηλωτές και κατεβαίνουν προς λεωφόρο Νίκης.

Νέα ενημέρωση 19.50: Στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Π Π. Γερμανού έφτασε η κεφαλή της πορείας, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά των πολιτικών και των δημοσιογράφων, κατά των εμβολίων και των υποχρεωτικών μέτρων αλλά και κατά των Σκοπιανών.

Διαβάστε σχετικά: Θεσσαλονίκη: Κλείνουν δρόμοι προς τον Λευκό Πύργο-Αυξημένη η κίνηση στο κέντρο (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται για διαμαρτυρία που σύμφωνα με σχετικό κάλεσμα που διακινείται μέσω διαδικτύου, διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, σε δεκάδες χώρες του κόσμου.

Κάλεσμα για αντίστοιχη κινητοποίηση υπάρχει για την ίδια ώρα για την Αθήνα, μπροστά από το ωδείο της Ηρώδου Αττικού.

Την ίδια ώρα, δεκάδες άτομα, κυρίως υγειονομικοί, συγκεντρώθηκαν μπροστά  από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης,  στο πλαίσιο προσυγκεντρώσης για την κινητοποίηση στον Λευκό Πύργο.

Η σημερινή συγκέντρωση που αφορά στο εμβόλιο και τα μέτρα για τον κορωνοϊό, είναι στην ουσία η πρώτη μετά την αντίστοιχη κινητοποίηση που είχε γίνει το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όταν και είχαν σημειωθεί επεισόδια μπροστά από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι επιδημιολογικά η εικόνα στη Θεσσαλονίκη επιβαρύνεται διαρκώς, μετρώντας σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση μόλις τέσσερα κρούσματα της Covid-19 λιγότερα (226) από ολόκληρη την Αττική (230). 

Δείτε βίντεο του GRTimes.gr:

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ