Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Συγκέντρωση για να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποιεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το ΠΑΜΕ.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Από τις 10.00 το πρωί μέλη εργατικών σωματείων, φοιτητές και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

«Η 1η Μάη είναι μέρα -σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γιορτάζεται με απόφαση των εργαζόμενων, των συνδικάτων τους και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών. Κόντρα σε λογικές αποστράτευσης, εκφυλισμού και …αναψυχής που προσπαθεί να επιβάλει ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, με πρώτη και καλύτερη την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που επεκτείνει τις πασχαλινές αργίες με την απόφαση για 4 Μάη», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα.

“Με την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση μεταφέρουμε το βαθύ και ανεξίτηλο σύνθημα που έγραψαν οι ήρωες της τάξης μας από το Σικάγο τον Μαΐου του ’36, με τους 200 εκτελεσμένους κομουνιστές, το σύνθημα ότι η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική”, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτιδης. “Η εργατική τάξη πάρα τις δυσκολίες, παρά τις οποιεσδήποτε χρονικά περιορισμένες υποχωρήσεις, θα περάσει με όρους αντεπίθεσης και θα ολοκληρώσει τον δρόμο της ιστορικής της αποστολής, της κατάργησης εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο”, συμπλήρωσε.

“Χιλιάδες εργαζόμενοι σήμερα απεργούν, είναι από το πρωί στο πόδι, προκειμένου να δώσουν το περιεχόμενο που τους πρέπει μιας τέτοιας σημαντική για την εργατική τάξη ημέρα. Χιλιάδες εργαζόμενοι μέσα από τα δεκάδες σωματεία τους, στέλνουν μήνυμα προς την κυβέρνηση. Ούτε να το σκέφτονται ότι θα τους αφήσουμε να βάλουν χέρι στο οκτάωρο, στη δράση μας μέσα από τα σωματεία, στα δικαιώματα μας. Κλιμακώνουμε τη δράση μας και λέμε ξεκάθαρα ότι από εδώ και πέρα παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας με βάση τη μας αναλογεί εν έτη 2021”, πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, Κυριάκος Τσιαουσης.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες ομιλίες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ