Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Κ. Ζέρβα με τον δήμαρχο Κορυτσάς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Κ. Ζέρβα με τον δήμαρχο Κορυτσάς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Άμεση συνεργασία μεταξύ των δυο πόλεων, Θεσσαλονίκης και Κορυτσάς επιτεύχθηκε σήμερα μετά την συνάντηση των Δημάρχων Κωνσταντίνου Ζερβά και Sotiraq Filo στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Έλενα Μητσάλη

Αφετηρία για περαιτέρω συνεργασία αποτέλεσε το ζήτημα του ψηφιακού μετασχηματισμού όπου με όπλο την τεχνολογία παρόλη την απόσταση οι νεαροί επιστήμονες, επαγγελματίες και φοιτητές από την περιοχή της Κορυτσάς να πάρουν οποίες γνώσεις χρειάζονται από το κέντρο ψηφιακού μετασχηματισμού της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, οι δήμαρχοι συζήτησαν για τον τομέα της παιδείας ,του τουρισμού, του πολιτισμού αλλά και για το κομμάτι της πολιτικής προστασίας.

«ο δήμος Κορυτσάς είναι ένας αδελφοποιημένος δήμος με τον δήμο Θεσσαλονίκης από το 2005. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα χρόνια παρότι υπάρχουν πολλές σχέσεις και κοινά μεταξύ των πολιτών της Θεσσαλονίκης και της Κορυτσάς, ένα μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων από την Κορυτσά έχουν έρθει στην πόλη μας από της αρχές της δεκαετίας του 90, έχουν ενσωματωθεί και είναι ένα σημαντικό κομμάτι του κοινωνικού μας ιστού αλλά και της οικονομία της πόλης», δήλωσε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέβρας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Κορυτσάς τόνισε πως οι δυο δήμοι μπορούν να συνεργαστούν και στον τομέα της τέχνης και της κουλτούρας «Μπορούμε να φέρουμε πολλά συγκροτήματα από την Κορυτσά στην Θεσσαλονίκη και αντίστοιχα η Θεσσαλονίκη στην Κορυτσά».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο δήμαρχοι στο τέλος της συνάντησης αντάλλαξαν συμβολικά δώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζέρβας για απόφαση ΣτΕ: «Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του την προοπτική ενός υπερσύγχρονου γηπέδου»

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά σε κατάστημα εστίασης στο κέντρο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ο «Δον Κιχώτης» στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής το Σάββατο 30 Απριλίου

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top