Θεσσαλονίκη: Συνεδρίαση για την ετοιμότητα του Δήμου Δέλτα στην αντιπυρική περίοδο

Θεσσαλονίκη: Συνεδρίαση για την ετοιμότητα του Δήμου Δέλτα στην αντιπυρική περίοδο

Στη δεύτερη φάση της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Δέλτα υπό την προεδρία του Δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη, επιβεβαιώθηκε η πλήρης ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πρόκλησης πυρκαγιών.

Όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση ήδη είναι σε πλήρη ετοιμότητα οι υπηρεσίες για να συντονίσουν τα μηχανήματα του Δήμου και τις εθελοντικές ομάδες προς την άμεση επέμβαση και την υποστήριξη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι εθελοντές αγρότες με τα σκαπτικά τους μηχανήματα έχουν τεθεί σε επιφυλακή και έχουν λάβει τις σχετικές πληροφορίες για τη δράση τους από τα αρμόδια όργανα ενώ ο επικεφαλής αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Γλώσσης και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Παπαδογιάννης έχουν επικαιροποιήσει τις λίστες ώστε να καλούν άμεσα σε συνδρομή όλους τους φορείς.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκε αναλυτικά ο προληπτικός καθαρισμός της βλάστησης από τον Δήμο Δέλτα καθώς και η επιτακτική ανάγκη καθαρισμού των χόρτων από ιδιόκτητες εκτάσεις για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην ετοιμότητα των αρμοδίων υπηρεσιών και την επιφυλακή του ανθρώπινου δυναμικού για την πρόληψη πυρκαγιάς ενώ ζήτησε την συμβολή της πολιτείας για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Γλώσσης τόνισε την ετοιμότητα του μηχανισμού και αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία όλων των υπηρεσιών με τους φορείς.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωπος του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Σίνδου, του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης,της Αστυνομίας της ΕΥΑΘ και της Εγνατίας οδού Α.Ε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Αλμπάνης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Βούλα Ελευθεριάδου ο Προϊστάμενος των Υπηρεσιών Καθαριότητας Γ. Τσάνταλης και ο διευθυντής της ΔΕΥΑΔΔ Γ Πολίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΟΔΥ: Στο 16,54% η θετικότητα σε 13.462 rapid test την Τρίτη (28/6)

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Τροποποίηση δρομολογίων στο «Λάρισα-Θεσσαλονίκη» λόγω έργων

Δύσκολα, αλλά περνάει ο Ρουντ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 45χρονο για κατοχή ναρκωτικών και εκκρεμή διωκτικά έγγραφα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top