Θεσσαλονίκη: Τα Χριστούγεννα ήρθαν φέτος νωρίς και ας «κοστίζουν»…ακριβά (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Τα Χριστούγεννα ήρθαν φέτος νωρίς και ας «κοστίζουν»…ακριβά (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Πριν καλά – καλά πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και ήδη τα πρώτα Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια στην πόλη τη Θεσσαλονίκης έχουν ανάψει, δίνοντας αυτόν τον πάντα διαφορετικό τόνο στη συνολική εικόνα της πόλης, ακριβώς 75 ημέρες πριν από την -κατά πολλούς- πιο…γλυκιά περίοδο του έτους.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι τουλάχιστον προς το παρόν, τα καταστήματα πώλησης Χριστουγεννιάτικων ειδών δεν είναι ακόμη πολλά (δεν βοηθούν και τα ενοίκια), ωστόσο αυτά τα λίγα που έχουν αλλάξει ήδη τον διάκοσμό τους, βάζουν σε…Christmas mood περαστικούς, επισκέπτες και παιδιά.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, κατά την οποία τα εν λόγω καταστήματα είτε άνοιγαν με συγκεκριμένο ολιγόωρο ωράριο λόγω της καραντίνας, είτε λειτουργούσαν με καθεστώς click away, πολλοί ήταν αυτοί που φέτος ήλπιζαν ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να σταθεί ικανό να αναχαιτίσει την ψυχολογία του κόσμου από το να γιορτάσει.

Κι όμως, οι ανατιμήσεις στην ενέργεια και ειδικότερα στο ρεύμα, δείχνουν μέχρι στιγμής ικανές να βάλουν φρένο στην γιορτή του…φωτός όπως είναι κατά συνήθεια τα Χριστούγεννα, τόσο στα καταστήματα πώλησης εποχιακών όσο και στα νοικοκυριά.

«Περιμένουμε φέτος να κινηθούμε καλά, γι’ αυτό και στολίσαμε τόσο νωρίς τα καταστήματα. Όταν εδώ και 40 χρόνια δουλεύεις πάνω σε αυτό το είδος, σπάνια σε λυγίζουν οι δυσκολίες. Για φέτος, είμαστε αισιόδοξοι ότι τα καταστήματά μας θα δουλέψουν αν και γνωρίζουμε ότι ο κόσμος έχει δυσκολίες και μάλιστα μεγάλες με τους λογαριασμούς του ρεύματος» τονίζει χαρακτηριστικά στο GRTimes ο ιδιοκτήτης καταστήματος εποχιακών ειδών στο κέντρο και την περιοχή της Αναλήψεως, κ. Γκότσης.

Πάντα υπάρχουν κοινωνικά προβλήματα, αλλά δεν απογοητευόμαστε

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει προβληματισμός από τις περιορισμένες χρήσεις του ρεύματος που ζητούν οι κυβερνήσεις από τους πολίτες, αίτημα που είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει μεγαλύτερη ανάγκη όσο πλησιάζουμε στην περίοδο των Χριστουγέννων, στην καρδιά δηλαδή του χειμώνα, ο κ. Γκότσης σημειώνει «πως πάντα μας προβληματίζουν αυτά τα εμπόδια, όμως αν ήταν κάθε φορά να τα βάζουμε όλα κάτω και να υπολογίζουμε πρώτα τα προβλήματα και μετά τη δουλειά, 40 χρόνια δεν θα είχαμε κάνει τίποτα απολύτως. Εμείς είμαστε εδώ για να ανεβάσουμε την ψυχολογία του κόσμου και να τον βάλουμε πιο γρήγορα σε ατμόσφαιρα Χριστουγεννιάτικη. Αυτό μας ενδιαφέρει. Τα υπόλοιπα θα τα καταφέρουμε» τονίζει.

Αναφορικά με το αν υπάρχει προβληματισμός από τις ανατιμήσεις του ρεύματος, αλλά και για το αν υπάρχει πλάνο σχετικά με τον τρόπο που θα δουλέψουν τα εποχιακά καταστήματα, πρόσθεσε πως «και πριν τις ανατιμήσεις, είχαμε την πανδημία και πριν την πανδημία την οικονομική κρίση. Κοινωνικά πάντα θα έχουμε κάτι που θα μας προβληματίζει, δεν σταματάει αυτό. Αλλά και εμείς δεν απογοητευόμαστε. Είναι ο μόνος τρόπος να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας και στη συνέχεια να ανεβάσουμε και αυτή του κόσμου».

Άραγε υπάρχει κίνηση ήδη από τις πρώτες ημέρες; «Τα καταστήματα έχουν στολιστεί, αλλά ακόμα είναι νωρίς. Μη λέμε υπερβολές» σημειώνει με νόημα ο κ. Γκότσης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top