Θεσσαλονίκη: Τα είπαν… χαλαρά Κωτσιόπουλος, ΥΠΕαρχες και διοικητές νοσοκομείων

Θεσσαλονίκη: Τα είπαν… χαλαρά Κωτσιόπουλος, ΥΠΕαρχες και διοικητές νοσοκομείων

Σε τροχιά αποκλιμάκωσης κινείται ο κορωνοϊός στη χώρα, ωστόσο τα στελέχη της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας παρακολουθούν τις εξελίξεις από το «μέτωπο» των νέων μεταλλάξεων και προετοιμάζονται για την επόμενη φάση της πανδημίας.

Η συνεργασία με τους επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών είναι συνεχής, κυρίως δε με τους διοικητές των ΥΠΕ της Βόρειας Ελλάδας οι οποίοι κατάφεραν να υλοποιήσουν με επιτυχία τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση των κρουσμάτων covid, αλλά και για την αντιμετώπιση των υπολοίπων περιστατικών καθώς στόχος ήταν να μην καταστεί μονοθεματικό το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε όλη της διάρκεια του πανδημικού κύματος.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος συναντήθηκε με τους Διοικητές της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας- Θράκης, Δημήτρη Τσαλικάκη με τους οποίους έχει «χτιστεί» στενή σχέση από τον Νοέμβριο του 2020, όταν η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα».

Στην άτυπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε καφέ και σε χαλαρό -οικογενειακό- κλίμα συμμετείχαν, επίσης, η διευθύντρια του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Θωμαΐς Σταφυλά, καθώς και οι διοικητές και οι αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που σήκωσαν μεγάλο βάρος της πανδημίας νοσηλεύοντας ασθενείς από όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ο κ. Κωτσιόπουλος ευχαρίστησε τα στελέχη του υπουργείου Υγείας και των νοσοκομείων, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή τους στην πρωτόγνωρη για τα παγκόσμια δεδομένα υγειονομική κρίση.

Επίσης, ανέλυσε όλα τα νέα δεδομένα της μετά COVID-19 εποχής και έδωσε κατευθύνσεις για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στον τομέα της Υγείας, αλλά και για την προετοιμασία του συστήματος ενόψει της επόμενης φάσης της πανδημίας και του Φθινοπώρου.

Από την πλευρά τους, οι διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ διαβεβαίωσαν πως τα νοσοκομεία που ανήκουν στην αρμοδιότητά τους έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα και παραμένουν σε εγρήγορση παρά τη μείωση των νοσηλειών σε απλές κλίνες και ΜΕΘ covid. Και ευχαρίστησαν τον κ. Κωτσιόπουλο για την άμεση ανταπόκρισή τους για την επίλυση προβλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής-Αναδρομική επιστροφή του 60% όλων των επιβαρύνσεων στο ρεύμα (VIDEO)

Μητσοτάκης: Γίνεται πράξη ο «Προσωπικός Βοηθός» για άτομα με αναπηρία (VIDEO)

Μητσοτάκης: Γίνεται πράξη ο «Προσωπικός Βοηθός» για άτομα με αναπηρία (VIDEO)

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top