Θεσσαλονίκη: Τα πετάμε όπου βρούμε-Όπου κάδος και… έλατο στο κέντρο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Τα πετάμε όπου βρούμε-Όπου κάδος και… έλατο στο κέντρο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Αμέτρητα είναι πλέον τα έλατα που εντοπίζονται πεταμένα σε δρόμους και κάδους απορριμμάτων, παρότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει εκπονήσει ολόκληρο πρόγραμμα συλλογής των φυσικών χριστουγεννιάτικων δένδρων, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ).

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου-Κώστας Κεχαγιάς

Τα έλατα που ξεστολίστηκαν και βρίσκονται πεταμένα στους δρόμους, έχουν πλέον αντικαταστήσει την εικόνα της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας που έκλεβε μέχρι πρότινος τις εντυπώσεις.

Μία απλή βόλτα αρκεί, προκειμένου να διαπιστώσει κανείς την κατάσταση. Ερμού, Παύλου Μελά, Τσιμισκή, Εθνικής Αμύνης και Αλεξάνδρου Σβώλου, είναι μόνο μερικοί από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης οι οποίοι έχουν γεμίσει με πεταμένα δεντράκια.

Τα έλατα μάλιστα βρίσκονται παρατημένα σε διάφορα σημεία, ενώ σε ορισμένα από αυτά εμποδίζουν ακόμη και τη διέλευση των περιπατητών στα πεζοδρόμια.

Παρότι μάλιστα ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση για τα σημεία όπου θα έπρεπε να εναποτίθενται τα έλατα, αρκετοί τα παρατούν παντού.

Υπενθυμίζουμε ότι, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει τονίσει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ότι στόχος του είναι «η εναλλακτική αξιοποίηση των φυσικών δένδρων μετά την εορταστική περίοδο, ώστε κανένα δένδρο να μην καταλήξει στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων».

Όπως αναφέρεται επιπλέον σε αυτήν, «μετά από την επεξεργασία-τεμαχισμό τους τα δέντρα θα αξιοποιηθούν ως βιοαπόβλητα, θα μετατραπούν σε λίπασμα, το οποίο με τη σειρά του θα επιστρέψει στο φυσικό περιβάλλον».

έλατα

έλατα

Στο πλαίσιο αυτό, οι ιθύνοντες του κεντρικού δήμου απηύθυναν έκκληση ώστε να μη γίνεται εναπόθεση των δέντρων «αυθαίρετα στα πεζοδρόμια και δίπλα στους κάδους, αλλά να τα τοποθετούν στις ειδικές σκάφες»

Αυτές θα βρίσκονται:

  • στο Δημαρχείο (στην πίσω πλευρά του κτιρίου)
  • στη Δ΄ Κοινότητα στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας (Κλεάνθους 57) και
  • στην Α΄ Κοινότητα στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς (πάνω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην οδό Φιλίππου).

έλατα

έλατα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ειδικά σημεία για συλλογή φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων – Πού θα βρίσκονται

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η απομάκρυνση του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top