Θεσσαλονίκη: Θέμα ωρών η επαναλειτουργία του πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Θέμα ωρών η επαναλειτουργία του πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα οι εργασίες για την απομάκρυνση των λαμαρινών γύρω από την πλατεία Ελευθερίας, ενώ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του χώρου για το δημοτικό πάρκινγκ.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης/Κώστας Κεχαγιάς

Τις επόμενες ώρες το πάρκινγκ αναμένεται να επαναλειτουργήσει, ενώ ήδη αποτελούν παρελθόν οι λαμαρίνες περιμετρικά της πλατείας Ελευθερίας επί της οδού Μητροπόλεως και της Λεωφόρου Νίκης. Επιπλέον, ξεκίνησαν να ξηλώνονται και οι λαμαρίνες από τις οδούς Ίωνος Δραγούμη και Ελ. Βενιζέλου.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο του GRTimes, η οριοθέτηση των περίπου 150 θέσεων έχει ολοκληρωθεί, ενώ αυτήν την ώρα εκτός από τις λαμαρίνες που απομακρύνονται, γίνονται κάποια κλαδέματα στα γύρω δέντρα και ολοκληρώνεται η διαμόρφωση των παρτεριών περιμετρικά και στο κέντρο του πάρκινγκ.

Όπως έχει προαναγγείλει ο δήμος Θεσσαλονίκης, το νέο parking θα απελευθερώσει από το κέντρο της πόλης δεκάδες θέσεις στάθμευσης που θα δοθούν στους μόνιμους κατοίκους, ενώ θα λειτουργεί με χρέωση με βάση το σύστημα THESi.

Υπενθυμίζεται ότι το parking, σύμφωνα με τον κεντρικό Δήμο, θα λειτουργεί προσωρινά, μέχρι να ξεκινήσει το έργο της κατασκευής υπογείου χώρου στάθμευσης και εν συνεχεία η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεσσαλονίκη: Δημοτικό πάρκινγκ και πάλι η Πλατεία Ελευθερίας – 150 νέες θέσεις (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ζέρβας για Τεχνικό Πρόγραμμα 2022: Εξαιρετικά φιλόδοξο και ρεαλιστικό – Προϋπολογισμός “ρεκόρ”

Πλατεία Ελευθερίας: Εγκαταστάθηκε ανάδοχος για την αρχαιολογική ανασκαφή

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top