Θεσσαλονίκη: Τί λέει ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων που σφραγίστηκε (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Τί λέει ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων που σφραγίστηκε (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Τη δική του εκδοχή αναφορικά με το σημερινό σφράγισμα πρατηρίου καυσίμων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη από κλιμάκιο του Τελωνείου, καταθέτει στο GRTimes o ιδιοκτήτης του βενζινάδικου, Κωνσταντίνος Πατσούρης.

Ο τελευταίος τόνισε στο GRTimes ότι το δείγμα που λήφθηκε από τις αρχές προς έλεγχο, πάρθηκε από δεξαμενή που ήταν ανενεργή για τρία χρόνια, χωρίς να υπάρχει καμία σύνδεση με τις αντλίες, χωρίς να έχει γίνει καμία κίνηση απολύτως από το 2019.

«Πήραν δείγμα με τη χρήση λάστιχου με το στόμα, από περιεχόμενο μόλις 22 πόντων γεγονός που δεν επιτρέπεται. Και επειδή το πρατήριο είναι πάντα με τη νομιμότητα είχαμε κρατήσει το τελευταίο δείγμα από το βυτίο όταν αυτό έφερε το καύσιμο το 2019. Μετά την ανάλυση του δείγματος, η εταιρεία που μας προμηθεύει καύσιμο τόνισε πως ήταν λογικό να βρεθούν αλλοιώσεις λόγω της τριετίας που παρήλθε, κάτι που έγινε αποδεκτό από τις αρχές» τονίζει στο GRTimes ο κ. Πατσούρης.

Να σημειωθεί ότι το πρατήριο θα παραμείνει κλειστό για το επόμενο δεκαήμερο όπως προβλέπει ο νόμος, ωστόσο, ο κ. Πατσούρης προσδίδει και άλλα στοιχεία.

«Ο νόμος δίνει το δικαίωμα προσφυγής και κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων. Εμείς προσφύγαμε στο διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά ως οφείλαμε όμως το ωράριο για την έκδοση απόφασης είχε παρέλθει. Πήραμε ένα έγγραφο, το κοινοποιήσαμε στο Τελωνείο, αλλά αυτό δεν άλλαξε την απόφασή τους. Ήρθαν και σφράγισαν το πρατήριο, παρά το γεγονός ότι ήταν υποχρεωμένοι να λάβουν υπόψη ότι εκκρεμεί απόφαση προσωρινής διαταγής» αναφέρει ο εκ των μετόχων του βενζινάδικου, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας θα γίνει γνωστό πότε θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Τέλος ο κ. Πατσούρης προσθέτει ότι το πρατήριο σφραγίστηκε «σύμφωνα με την εγκύκλιο που εκδόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο στις 17/6/2022. Το δικό μας το δείγμα λήφθηκε στις 17/5 και ενώ δεν εμπίπτουμε, μας πάνε με τον καινούργιο νόμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top