Θεσσαλονίκη: Τίμησαν την επέτειο από την ίδρυση του ΟΗΕ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Τίμησαν την επέτειο από την ίδρυση του ΟΗΕ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Η επέτειος της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τιμήθηκε σήμερα 24 Οκτωβρίου, με κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ` Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο, τη Βουλή, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, τον δήμο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο περιφερειακός σύμβουλος Παντελής Καζαντζίδης.

Καλαφάτης: Ο ΟΗΕ μόνος δρόμος απέναντι στις προκλήσεις

Ο ΟΗΕ παραμένει ο εγγυητής της ειρήνης, της συνεργασίας, του διαλόγου μεταξύ των λαών, 76 χρόνια μετά την ίδρυση του, σημείωσε ο Σταύρος Καλαφάτης, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες επιζητούν τη συνεργασία με τους γείτονες μας και θέλουν την ειρήνη. “Αυτή τη συνεργασία όμως, την επιζητούμε πάντα μέσα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών” είπε χαρακτηριστικά:

Σ. Σιμόπουλος: Να “οπλιστούν” με μηχανισμούς παρεμβάσεων

“Τα Ηνωμένα Έθνη διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο σε θέματα ειρήνης. Παρόλα αυτά για να γίνει ακόμη περισσότερο σημαντικός ο ρόλος τους, πρέπει να οπλιστούν με μηχανισμούς παρεμβάσεων” δήλωσε ο Στράτος Σιμόπουλος.

Π.Λεκάκης: Πιο επίκαιρες από ποτέ οι αρχές των Ηνωμένων Εθνών

“Οι αρχές των Ηνωμένων Εθνών παραμένουν πιο επίκαιρες από ποτέ. Οι ανάγκες για αλληλεγγύη σε μια περίοδο με την πανδημία, σε μια περίοδο με την κλιματική αλλαγή, είναι πιο επίκαιρες από ποτέ” τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Ανέφερε ακόμη πως “πρέπει να σκεφτούμε και να προβληματιστούμε για το τι έχει πάει λάθος μέχρι τώρα και για το τι πρέπει να διορθωθεί.

Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος Παντελής Καζαντζίδης αναφέρθηκε στη σημασία ύπαρξης του ΟΗΕ σε μια σειρά θεμάτων, στα οποία όπως είπε η χώρα μας μπαίνει μπροστά, τα προάγει και προσπαθεί να τα υπερασπιστεί.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ