Θεσσαλονίκη: Το φυτοπλαγκτόν συνεχίζει να «ταλαιπωρεί» τον Θερμαϊκό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Το φυτοπλαγκτόν συνεχίζει να «ταλαιπωρεί» τον Θερμαϊκό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Η παρουσία συσσωρευμένου φυτοπλαγκτόν και οργανικής ύλης συνεχίζει να αποτελεί «παραφωνία» στο υπέροχο τοπίο που δημιούργησε σήμερα η καθαρή ατμόσφαιρα και ο ηλιόλουστος ορίζοντας στη νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Εκμεταλλευόμενοι τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, πολλοί ήταν οι Θεσσαλονικείς εκείνοι, που επέλεξαν να κάνουν τη βόλτα τους διασχίζοντας κατά μήκος το παραλιακό μέτωπο στη Θεσσαλονίκης, όμως για μία ακόμη ημέρα, φτάνοντας στο Λιμάνι αντίκρισαν την αποκρουστική εικόνα που δημιουργεί η συσσωρευμένη παρουσία φυτοπλαγκτόν και οργανικής ύλης στον πυθμένα της θάλασσας.

Όπως ανέφερε σε πρόσφατο ρεπορτάζ του GRTimes ο καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χαρίτων – Σαρλ Χιντήρογλου, «τα φαινόμενα δυστυχώς επαναλαμβάνονται. Άρχισε ο καιρός να ζεσταίνει και η συσσωρευμένη οργανική ύλη στην περιοχή του κόλπου, βοηθά στην αναβίωση τέτοιων φαινομένων».

Πρόσθεσε δε, ότι «οι άνεμοι είναι αυτοί που θα απομακρύνουν και πάλι τη μάζα του φυτοπλαγκτόν και την οργανική ύλη που έχει συγκεντρωθεί στο σημείο» ενώ σύμφωνα με την εκτίμησή του, «θα ξαναζήσουμε και φέτος το περσινό φαινόμενο, καθώς τα νερά είναι ήδη «φορτωμένα», ενώ ως ένα σημείο το φαινόμενο μπορεί να αποδοθεί και στην κλιματική αλλαγή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top