Θεσσαλονίκη: Το σχέδιο για τη διακομιδή ασθενών στην «Αρωγή» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Το σχέδιο για τη διακομιδή ασθενών στην «Αρωγή» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με τη μεταφορά των πρώτων ασθενών με κορωνοϊό από δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στην «Αρωγή» ενεργοποιήθηκε σήμερα στην πράξη η συμφωνία ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας με τον όμιλο Euromedica στον οποίο ανήκει η ιδιωτική κλινική που παραχωρεί περίπου 200 κλίνες που αφορούν περιστατικά Covid-19.

Κατά τη σημερινή πρώτη μέρα μεταφέρονται ασθενείς από το ΑΧΕΠΑ και το «Παπαγεωργίου» και σύμφωνα με πληροφορίες τoυ GRTimes.gr έως τις 9 το βράδυ θα έχουν μεταφερθεί στην «Αρωγή» περίπου 15 ασθενείς από τα δύο νοσοκομεία της πόλης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes.gr, τα νοσοκομεία έχουν συστήσει τριμελείς επιτροπές οι οποίες καλούνται να επιλέξουν με ιατρικά κριτήρια ποιοι ασθενείς μπορούν να διακομισθούν στην Αρωγή για συνέχιση της νοσηλείας τους.

Οι λίστες των ασθενών θα διαβιβάζονται στο ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος που άρχισε να λειτουργεί πριν από λίγες μέρες στο Πουρνάρι Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη. Στόχος είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουν διακομισθεί στην Αρωγή 100 ασθενείς.

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει πίεση στο σύστημα για απλές κλίνες covid, αλλά η διαδικασία της διακομιδής ασθενών στην «Αρωγή» τέθηκε σε ισχύ προκειμένου τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να «ανασάνουν» και να μπορέσουν να υποδεχτούν ασθενείς από νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Η δυναμικότητα της Αρωγής είναι 200 κλίνες, ωστόσο αν παραστεί ανάγκη μπορεί να αυξηθεί στις 250 κλίνες.

Στο μεταξύ μετά διακομιδές που έγιναν νωρίτερα, άλλες τρεις ακολούθησαν περίπου στις 5.30 και μία ακόμη στις 6.30 το απόγευμα . Πρόκειται για τέσσερις ηλικιωμένους ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι διακομίστηκαν από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου νοσηλεύονταν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ