Θεσσαλονίκη: Βγήκαν ξανά στη γύρα οι «μαϊμού» καλόγριες – Καρέ-καρέ η δράση τους (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Βγήκαν ξανά στη γύρα οι «μαϊμού» καλόγριες – Καρέ-καρέ η δράση τους (VIDEO)

Συνεχίζουν τη δράση τους οι “μαϊμού” καλόγριες στη Θεσσαλονίκη οι οποίες πλησιάζουν τα ανυποψίαστα θύματά τους με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα και ως αντάλλαγμα να τους δώσουν «διαβασμένους» σταυρούς, κομποσκοίνια και εκκλησιαστικές εικόνες.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης 

Με την πόλη να ντύνεται Χριστουγεννιάτικα και την πλατεία Αριστοτέλους να έχει ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνει αρκετό κόσμο που στέκεται για να φωτογραφηθεί κάτω από το μεγάλο έλατο, οι… δήθεν μοναχές δεν έχασαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το εορταστικό κλίμα για να βγάλουν περισσότερα κέρδη από την παράνομη δράση τους.

Όπως φαίνεται στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, οι τρεις μοναχές είναι ντυμένες με πειστική περιβολή, η οποία αποτελείται εξολοκλήρου από μαύρα ρούχα και παπούτσια, κάποιες φορές με μαντίλες στα μαλλιά αλλά και μάσκα προστασίας, με σκοπό οι πολίτες που πλησιάζουν να πιστέψουν ότι πρόκειται για γυναίκες, οι οποίες ακολουθούν την ασκητική ζωή, ότι είναι από κάποιο μοναστήρι ή εκκλησία, έτσι ώστε να κερδίσουν γρήγορα την εμπιστοσύνη τους και να μην αντιληφθούν την απάτη.

“Διαβασμένα” από τον πατέρα Παΐσιο

“Είναι δώρο από εμάς, διαβασμένα από τον πατέρα Παΐσιο”, ανέφεραν σε έναν περαστικό, ενώ όταν τη ρώτησε από που είναι του απάντησαν “είμαστε από Θεσσαλονίκη και την Χαλκίδα”.

Σε άλλον περαστικό είπαν ότι είναι από γυναικείο μοναστήρι και ότι βγήκαν για να μαζέψουν χρήματα για καλό σκοπό τα οποία θα καταλήξουν σε άπορες οικογένειες και παιδιά.

Οι γυναίκες αρχικά αναφέρουν σε όσους πλησιάζουν ότι τα εκκλησιαστικά προϊόντα είναι δωρεάν και ότι δε χρειάζεται να δώσουν χρήματα ως αντάλλαγμα, ωστόσο, όποιος θελήσει να κρατήσει τον σταυρό, την εικόνα ή το… “διαβασμένο” κομποσκοίνι, τότε ζητούν από 5 έως και 20 ευρώ αλλιώς τα αρπάζουν θυμωμένα από τα χέρια των υποψηφίων αγοραστών.

Άνθρωποι βέβαια που γνωρίζουν καλά τη δράση των γυναικών, τονίζουν στο GRTimes.gr, ότι πρόκειται για γυναίκες που έρχονται ακόμα και από τον Πειραιά στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Προμηθεύονται με ελάχιστα, πωλούν πανάκριβα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γυναίκες προμηθεύονται με ελάχιστα χρήματα τα σταυρουδάκια (0.10 – 0.30 το τεμάχιο) και τα πουλούν ακόμη και προς 5 ευρώ. Για τις εικόνες, τις οποίες επίσης αγοράζουν περίπου δύο ευρώ τη μία, ζητούν από τα θύματά τους μέχρι και 20 ευρώ, το ίδιο και με τα «διαβασμένα» κομποσκοίνια, τα οποία κοστολογούν στα 5 ευρώ, πάντα για να βοηθήσουν με αυτά τα χρήματα, όπως λένε.

Οι δήθεν μοναχές, μόλις αντιληφθούν την ύπαρξη αστυνομίας συνήθως αλλάζουν πεζοδρόμιο, ενώ είναι ταχύτατες στον τρόπο που προχωρούν και χωρίζονται η μία από την άλλη. Η δράση τους, είναι κυρίως έξω από νοσοκομεία, έτσι ώστε να μπορούν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους όπου προχωρούν χιλιάδες πολίτες και μπορούν να χαθούν εύκολα στο πλήθος.

Οι περισσότεροι πολίτες που πλησιάζουν είναι υποψιασμένοι ότι πρόκειται για «μαϊμού» καλόγριες, αφού τις έχουν συναντήσει ουκ ολίγες φορές, ωστόσο είναι σίγουρο πως πολλοί μπορεί να την «πατήσουν».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που πολίτες έχουν ειδοποιήσει την αστυνομία, το ζήτημα δεν αφορά τόσο την ΕΛ.ΑΣ. όσο το ΣΔΟΕ, καθώς πρόκειται για παραβάσεις οικονομικού χαρακτήρα, ενώ δεν τίθεται θέμα αντιποίησης στολής από τη στιγμή που δεν φέρουν συγκεκριμένα σύμβολα στην ενδυμασία τους.

Δείτε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες του GRTimes:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top