Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία του “Open Mall Galerius” (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία του “Open Mall Galerius” (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες αναβάθμισης και ανάπλασης του άξονα της οδού Δ. Γούναρη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως είχε παρουσιάσει στις 19/12/21 ο δήμος Θεσσαλονίκης μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Σε όλο τον οδικό άξονα της Δ. Γούναρη και πιο συγκεκριμένα από την Εγνατία μέχρι την Τσιμισκή σημειώνονται οι πρώτες εργασίες για τη λειτουργία του «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Γούναρη – Open Mall Galerius» όπως θα δείτε και από φωτογραφίες και βίντεο του GRTimes.gr.

Το παραπάνω έργο προβλέπει την αναβάθμιση του άξονα της Δ. Γούναρη και την ανάπλαση των οδών Βύρωνος και Γρηγορίου Παλαμά, όπου θα μετατραπούν σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

Επιπλέον, θα λάβει χώρα ολοκληρωτική αναβάθμιση του φωτισμού σε LED, δενδροφυτεύσεις στον πεζόδρομο της Γούναρη και η δημιουργία μιας νέα παιδικής χαράς στην Πλατεία Ναυαρίνου, πλησίον της υπάρχουσας. Επίσης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, η μελέτη και οι εργασίες γίνονται σε συνεργασία και με την άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του ΚΑΣ.

Στόχος της συγκεκριμένης ανάπλασης σύμφωνα με τα όσα είχε τονίσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι να τονωθεί η αγορά και να δημιουργηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ένας νέος πόλος έλξης κατοίκων και επισκεπτών, λόγω και των πολλαπλών αρχαίων και μνημείων που υπάρχουν στην περιοχή.

Τέλος, το ποσό που θα δαπανηθεί για την δημιουργία του «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» θα αγγίξει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ με τη συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης και του Εμπορικού Συλλόγου. Όσον αφορά τον χρόνο κατασκευής, η διάρκεια του θα είναι 14 μήνες και οι εργασίες θα πραγματοποιούνται σταδιακά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Έρχεται η ανάπλαση της Δ. Γούναρη – Σε ενάμιση χρόνο το Open Mall (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top