Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε τις «πτήσεις» το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ–«Αστακός» η πόλη ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε τις «πτήσεις» το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ–«Αστακός» η πόλη ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ (VIDEO)

Με την έναρξη των σημερινών (9/9) κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν και αύριο (10/9) Συνδικαλιστές, Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Σωματεία και πολιτικά κινήματα ενόψει των εγκαινίων της 86ης ΔΕΘ, ξεκίνησε και τις πτήσεις του πάνω από τα κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

Το εν λόγω ελικόπτερο μαζί με drones που επίσης έχουν επιστρατευτεί για τις ανάγκες της αστυνομίας, δίνει απ’ ευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, καθώς τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλη παρουσία πολιτικών και πλήθος προγραμματισμένων εκδηλώσεων στην πόλη, ενώ παράλληλα διεξάγονται πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Το ελικόπτερο θα συνεχίσει τις πτήσεις του και το απόγευμα οπότε υπάρχουν και άλλες προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, καθώς επίσης και αύριο στο περιθώριο των εγκαινίων της ΔΕΘ και της ομιλίας του πρωθυπουργού αλλά και των συγκεντρώσεων που έχουν οριστεί σε Καμάρα, Άγαλμα Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

3.500 αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ και επίγεια η πόλη θυμίζει ήδη «φρούριο» με την παρουσία 3.500 αστυνομικών τόσο από την Θεσσαλονίκη, όσο και από την Αθήνα αλλά και όμορες Περιφερειακές Ενότητες που θα αναλάβουν την ομαλή διεξαγωγή των εγκαινίων της ΔΕΘ, την πρόσβαση των επισήμων στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης, αλλά και την ασφαλή διεξαγωγή των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

Για τον λόγο αυτό έχει επιστρατευτεί και ένα όχημα «Αίαντας», καθώς επίσης και δεκάδες κλούβες, οι οποίες στο πλαίσιο της ομιλίας του πρωθυπουργού θα δημιουργήσουν έναν απροσπέλαστο φραγμό και μία ζώνη ασφαλείας από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και τη ΧΑΝΘ, μέχρι το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Απροσπέλαστο το κέντρο – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας

Στο μεταξύ από σήμερα κιόλας ξεκίνησαν να εφαρμόζονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας με στόχο την ομαλή διεξαγωγή των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα και όπως ανακοινώθηκε:

α. Το Σάββατο (10-9-2022), από ώρα 15:00 σταδιακά – ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση τους δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

-Λ.Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ,
-Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου,
-Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος,
-Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου,
-Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της,
-Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της,
-Κων/νου Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου,
-Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου,
-Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου,
-Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της,
-Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη,
-Αγίας Σοφίας, από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας,
-Π.Μελά, καθ’ όλο το μήκος της και
-Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.

β. Από την 06:00 ώρα της Παρασκευής (9-9-2022) μέχρι και την 18:00 ώρα της Κυριακής (11-9-2022) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς:

-Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της,
-Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου,
-Αγ.Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη,
-Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄Σεπτεμβρίου,
-Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης,
-Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.,
-Μ. Ανδρόνικου, από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. και
– Ιασωνίδου, από Εγνατία έως Αγ.Δημητρίου.

γ. Από την 15:00 ώρα της Πέμπτης (8-9-2022) μέχρι και την 18:00 ώρα της Κυριακής (11-9-2022) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης στις οδούς:

-Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. και
-Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις λεωφόρους Νίκης και Μ.Αλεξάνδρου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.

Από ώρα 15:00 του Σαββάτου (10-9-2022) και μέχρι το πέρας των σχετικών εκδηλώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, από Ανατολικά προς Δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά της πόλης μέσω των οδών Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top