Θεσσαλονίκη: Ζαχαροπλαστεία ετοιμάζονται να βάλουν «λουκέτο» για το υπόλοιπο του καλοκαιριού

Θεσσαλονίκη: Ζαχαροπλαστεία ετοιμάζονται να βάλουν «λουκέτο» για το υπόλοιπο του καλοκαιριού

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Αντιμέτωποι με το φάσμα του «λουκέτου» για το διάστημα του καλοκαιριού που απομένει βρίσκονται δεκάδες καταστηματάρχες ζαχαροπλαστείων στη Θεσσαλονίκη, όπως τουλάχιστον τόνισε στο GRTimes ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών της πόλης, Μάριος Παπαδόπουλος. Αρκετά τα παράπονα και στη Χαλκιδική.

Αιτία για το παραπάνω γεγονός, αποτελούν σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλου κρίσιμοι παράγοντες που αφορούν κατά κύριο λόγο το κόστος στην ενέργεια σε σχέση με αυτό της συνολικής λειτουργίας των καταστημάτων το οποίο είναι πλέον ασύμφορο για τους ιδιοκτήτες.

«Το κόστος για τα καταστήματα είναι πράγματι στις περισσότερες περιπτώσεις υπερβολικό και δυστυχώς ακόμη και ο τελευταίος λογαριασμός ρεύματος μοιάζει ανυπέρβλητος. Με τέτοια τιμολόγια στον κλάδο της ενέργειας είναι βέβαιο ότι τα γλυκά δε θα λιώνουν στα λαρύγγια των καταναλωτών, αλλά στα ψυγεία μας λόγω της δυσκολίας να τα καταψύξουμε» τονίζει χαρακτηριστικά στο GRTimes o πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος.     

Ήδη τις Κυριακές τα Ζαχαροπλαστεία είναι κλειστά

Ο κ. Παπαδόπουλος δεν παραλείπει να σημειώσει ότι αντιμέτωποι με το πρόβλημα έρχονται κυρίως οι οικογενειακές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα ήδη κάποιες από αυτές να κατεβάζουν ρολά τουλάχιστον τις Κυριακές.

«Λόγω της απουσίας ικανοποιητικών κύκλων εργασιών είναι βέβαιο ότι αρκετοί ζαχαροπλάστες θα σκεφτούν να κλείσουν για το επόμενο διάστημα του καλοκαιριού, Με δεδομένο βέβαια πως οι καταναλωτές μας είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πληρώνουν ήδη περισσότερα για βενζίνη, για ρεύμα και πρώτες ύλες, τους είναι όλο και πιο δύσκολο γι’ αυτούς να τα βγάλουν πέρα. Στο πλαίσιο αυτό κάποια ζαχαροπλαστεία παραμένουν κλειστά τις Κυριακές. Δε γίνεται και να δουλεύουν και να μπαίνουν μέσα» υπογραμμίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Παράπονα και στη Χαλκιδική  

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης έκανε λόγο και για παράπονα που υπάρχουν και στις τουριστικές περιοχές και ειδικότερα στη Χαλκιδική.

«Στη Χαλκιδική, εκτός από το πρόβλημα του κόστους λειτουργίας, υπάρχει και μεγάλη έλλειψη σε εργατικά χέρια, τα οποία τείνουν να εξελιχθούν σε είδος προς εξαφάνιση» τόνισε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Επιπλέον ο Ιούλιος άργησε να «ανθίσει» στα ταμεία των καταστημάτων της περιοχής και αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω της κακοκαιρίας οι περισσότεροι θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη. Για μια Χαλκιδική ωστόσο, όπου η σεζόν δεν κρατά περισσότερο από τις 20 Αυγούστου, κάθε Σαββατοκύριακο που χάνεται, ειδικά μέσα στον Ιούλιο είναι πολύτιμο» κατέληξε.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Τζήκας: Στην… ουρά εταιρίες και φορείς για συμμετοχή στην 86η ΔΕΘ! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Αναβολή παράστασης “Τρεις …κι ο Αίσωπος” στην Ασπροβάλτα

Λάρισα: Κεραυνός άνοιξε τεράστια τρύπα σε κατοικημένο σπίτι – Απίστευτες εικόνες

Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου στις 12/7 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top