Θεσσαλονίκη: Ζητούν την άμεση επαναλειτουργία του “Λοιμωδών” (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Ζητούν την άμεση επαναλειτουργία του “Λοιμωδών” (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Το αίτημα για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Λοιμωδών» στην οδό Λαμπράκη, το οποίο παραμένει κλειστό από το 2013, επαναφέρουν τα μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης (ΚΙΑ), στη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν πριν από λίγο, έξω από το νοσοκομείο.

Όπως λένε τα μέλη του ΚΙΑ, με δεδομένη την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βιώνουν όλα τα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας και καθώς οι υγειονομικές υποδομές βρίσκονται στα όρια κατάρρευσης, η επαναλειτουργία του «Λοιμωδών» θα μπορούσε να βοηθήσει στην περίθαλψη, όχι μόνο ασθενών με κορωνοϊό, αλλά και ασθενών με άλλες παθήσεις, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν βρεθεί στο περιθώριο.

«Κάνουμε σήμερα το πρώτο βήμα, ξεκινώντας μια καμπάνια για να λειτουργήσει και πάλι το νοσοκομείο… Έχει ένα πλεονέκτημα μεγάλο. Όταν παραχωρήθηκε από το Ιταλικό κράτος, είχε τη δέσμευση, με 74 ευρώ τον χρόνο, να παραμείνει μονάδα υγείας. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο σαν αποθήκη και τίποτα παραπάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Ευθυμιάδης, γιατρός του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης και του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων.

Δείτε τι ανέφερε:

Υπέρ της επαναλειτουργίας του «Λοιμωδών» τάσσονται και πολλοί κάτοικοι της περιοχής αλλά και συλλογικότητες, ανάμεσα τους η Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Τούμπας, το μέλος της οποίας, Διονύσης Παλιούρας μίλησε στην κάμερα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοψία του GRTimes στα 4 πρώην νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top