Διανομείς Θεσσαλονίκης: Εργοδότης προσμετρά στον μισθό φιλοδωρήματα και νερό… βρύσης!

Διανομείς Θεσσαλονίκης: Εργοδότης προσμετρά στον μισθό φιλοδωρήματα και νερό… βρύσης!

Για εργασιακές συνθήκες που παραπέμπουν σε… γαλέρα κάνουν λόγο μέσα απο ανακοίνωσή τους οι διανομείς με «εργοδότη να προσμετρά στον μισθό τα φιλοδωρήματα αλλά και το… νερό που πίνουν οι εργαζόμενοι από τη βρύση».

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης επανέρχεται στην υπόθεση αγωγής που υπέβαλε ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου πατσατζίδικου κατά εργαζομένων που απέλυσε, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Επιτροπή των «ντελιβαράδων», ο μάρτυρας της ιδιοκτησίας του πατσατζίδικου «ισχυρίστηκε ότι τα φιλοδωρήματα (πουρμπουάρ) που λάμβαναν οι εργαζόμενοι από τους πελάτες πρέπει να συνυπολογίζονται ως κομμάτι του μισθού των διανομέων»!

Επιπλέον, τονίζει η Επιτροπή, το ίδιο υποστήριξε ότι «πρέπει να ισχύει ακόμα και για το νερό (!) που πίνουν από τη βρύση του καταστήματος!».

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να είναι σε εγρήγορση, καθώς «αν ο εν λόγω ιδιοκτήτης μέσω δικαστικών αποφάσεων κερδίσει, τότε αυτό θα αποτελεί δεδικασμένο και θα χρησιμοποιείται εις βάρος ΟΛΩΝ ΜΑΣ».

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ