Πέτρες και χημικά στη μαθητική πορεία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Πέτρες και χημικά στη μαθητική πορεία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Στους δρόμους σήμερα μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη, τελικά, οι δύο συγκεντρώσεις γίνονται μία. Όλοι όσοι συμμετέχουν στην διαμαρτυρία , των μαθητών συγκεντρώνονται απο νωρίς στον Λευκό Πύργο. Υπενθυμίζεται πως τo κάλεσμα έγινε μέσω Facebook απο μέλη της συντονιστικής μαθητικής επιτροπής για τη Μακεδονία.

Αυτή την ώρα 10:27 περίπου 20 άτομα είναι συγκεντρωμένα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 

 

 

 

 

 

10:47 Με… άλογο έφθασαν στην Νίκης μαθητές απο σχολεία της δυτικής πλευρά της πόλης .

Από σχολείο του Ευόσμου είναι ο μαθητής που κατέβηκε στη συγκέντρωση του λευκού Πύργου καβάλα σε ένα άλογο. Η οικογένειά του διατηρεί στάβλο κοντά στον Εύοσμο και ο ίδιος δεν δίστασε να το πάρει για να συμμετέχει στις μαθητικές πορείες.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

10:55 Περίπου 100 άτομα έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής στο λευκό Πύργο. Η προσέλευση μεγαλώνει η ώρα με την ώρα. Οι μαθητές φωνάζουν συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία» και τραγουδούν το Μακεδονία ξακουστή.

 

 

 

 

 

Αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούν από διακριτική απόσταση

 

 

 

 

 

 

11:01 Προς το Λευκό Πύργο κατευθύνονται μέσω Αριστοτέλους και Νίκης  όσοι μαθητές είχαν συγκεντρωθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 

 

 

 

 

 11:22 Μερικοί από τους μαθητές φωνάζουν και υβριστικά συνθήματα εναντίον των Τούρκων.

11:23  Στο άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου η κεφαλή της πορείας. Αναμένεται να κατευθυνθούν προς το Δημαρχείο της πόλης και να καταλήξουν στο ΥΜΑΘ

11:27 Άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά των προσώπων τους «ξήλωσαν» τα ξύλινα στηρίγματα των δένδρων και στη συνέχεια «μπήκαν» και πάλι στην πορεία

11:37 Η πορεία,  έχει φτάσει λίγο μετά το Βασιλικό Θέατρο. Υπολογίζεται ότι συμμετέχουν  περίπου 1.000 άτομα

11:50 Οι μαθητές κινούνται στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, αντίθετα απο την κίνηση των οχημάτων, και κατευθύνονται προς τη Νίκης

11:55 Μαθητές κόβουν κλαριά και ξύλα απο πάρκο πλησίον του Λευκού Πύργου .Φωνάζουν υβριστικά συνθήματα κατά του Γ.Μπουτάρη

 

 

 

 

 

 

12:20 Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η πορεία βρίσκονται στην Πλατεία Αγίας Σοφίας. Θα κατευθυνθούν προς Εγνατία προς δυτικά

 

 

 

 

 

 

 

12:33 Η κινητοποίηση των μαθητών προκάλεσε ταλαιπωρία τόσο για το επιβατικό κοινό καθώς εκατοντάδες άτομα περιμένουν αστικά λεωφορεία σε στάσεις , όσο και για τους οδηγούς που κινούνταν στο κέντρο της πόλης.

 

 

 

 

 

 

12:42 Στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης έφτασε η πορεία των μαθητών. Κάποιοι απο τους συγκεντρωμένους απειλούν κάμερες και δημοσιογράφους να μην καταγράφουν. Μαθητές ανέβηκαν για λίγα λεπτά στα κάγκελα της πόρτας του ΥΜΑΘ .

 

 

 

 

 

 

13:07 Αρκετά άτομα έχουν αποχωρήσει απο το σημείο.Παραμένουν γύρω στα 500 άτομα

13:34 Ένταση σημειώθηκε πριν απο λίγο στην πορεία των μαθητών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η ένταση εντοπίζεται στην Αγ.Δημητρίου. Πέτρες και μπουκάλια εκτοξεύθηκαν από τους μαθητές ενώ έγινε μερική χρήση χημικών.

Προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα από τις πέτρες που πέταξαν μαθητές.

 

 

Οι μαθητές απο νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στα σχολεία τους.

Σε σχολείο στον Εύοσμο μαθητές κρατούν ελληνικές σημαίες, και έχουν κρεμάσει πανό στα κάγκελα του σχολείου. Στα πανό γράφουν «Μακεδονία Γη Ελληνική» και «Ακόμα ζει ο Αλέξανδρος φωνάζει μια γοργόνα ξύπνα πριν γίνει το κακό Ελληνα Μακεδόνα». Μαθητές και μαθήτριες έχουν συγκεντρωθεί απο νωρίς το πρωί και  φωνάζουν συνθήματα.

 

 

 

 

 

 

Σήμερα οι μαθητές του 4ου και 5ου λυκείου Καλαμαριάς έβγαλαν την δική τους  ανακοίνωση προς τα μέσα ενημέρωσης . Στην ανακοίνωση  αναφέρουν μεταξύ άλλων πως : «Η κατάληψη αποτελεί μία συμβολική πράξη αντίστασης απέναντι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας και την πρωτοφανή παραχάραξη της ιστορίας».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ