2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου: Η ανακοίνωση της διεύθυνσης και του συλλόγου γονέων για την κατάληψη

2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου: Η ανακοίνωση της διεύθυνσης και του συλλόγου γονέων για την κατάληψη

Τη δική τους εκδοχή στα αιτήματα που ανέφεραν χτες -στο σχετικό ρεπορτάζ μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου δίνουν με ανακοίνωσή τους η Διεύθυνση του σχολείου κα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Στην ανακοίνωση -όπου, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται πως η κατάληψη γίνεται «από μια μερίδα μαθητών του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου»- αναφέρονται τα εξής:

«1. Δεν υφίσταται τμήμα που να έχει 16 μαθητές σε καραντίνα και να κάνουν μάθημα οι εναπομείναντες 9. Υπάρχει τμήμα το οποίο έχει επιβεβαιωμένα 3 θετικά κρούσματα, τα οποία έχουν δηλωθεί στην προϊστάμενη αρχή και γίνεται έλεγχος (self test & rapid test) στους μαθητές που κάθονται δίπλα, μπροστά ή πίσω από τους 3 θετικούς όπως και στο υπόλοιπο τμήμα σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΥΠΑΙΘ.

2. Όσον αφορά τις δυο 2 αίθουσες στο υπόγειο, αυτές έχουν έναν εξαερισμό αλλά φέρουν η κάθε μια ειδική συσκευή απολύμανσης που απολυμαίνει το μολυσμένο αέρα, εξοντώνοντας το σύνολο σχεδόν των μικροβίων και των ιών, παρέχοντας ασφάλεια. Οι συσκευές αυτές είναι αντίστοιχες αυτών που χρησιμοποιούνται σε υγειονομικούς χώρους και είναι πιστοποιημένες. Η αγορά των 2 συσκευών έγινε την προηγούμενη σχολική χρονιά από τον δήμο Ωραιοκάστρου, ύστερα από αίτημα του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου.

3. Τέλος, όσον αφορά την περίφραξη, σας παραπέμπουμε στην χθεσινή δήλωση του προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Ωραιοκάστρου, κ Τάσου Χαλκίδη που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, όπου και εξηγεί για ποιο λόγο ο δήμος με την σύμφωνη γνώμη των σχολείων του συγκροτήματος προχώρησε στην εγκατάσταση της περίφραξης».

Να σημειωθεί πάντως, πως το ρεπορτάζ:

Πρώτον, μεταφέρει τις δηλώσεις των μαθητών

Δεύτερον, δεν αναφέρεται σε αριθμό κρουσμάτων αλλά σε 16 μαθητές οι οποίοι είναι σε καραντίνα και για τους οποίους δεν γνωστοποιείται με την ανακοίνωση αν είναι τελικά αυτός ο αριθμός.

Τρίτον, για τις αίθουσες στο υπόγειο, δεν έγινε αναφορά περί ανύπαρκτου ή υγειονομικά μη αποδεκτού εξαερισμού, παρά μόνο  μεταφέρθηκαν οι δηλώσεις των μαθητών οι οποίοι επικαλούνται δυσφορία.

Τέταρτον, για το θέμα της περίφραξης δεν απαντάται με την ανακοίνωση για το αν και γιατί παραμένει ανοιχτή και αφύλακτη η κεντρική είσοδος κατά την ώρα του μαθήματος, και

Πέμπτον, δεν γίνεται καμία αναφορά -στην ανακοίνωση της διεύθυνσης και του συλλόγου γονέων- στο θέμα της έντασης και του καταγγελλόμενου επεισοδίου που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ωραιόκαστρο: Ένταση με γονείς στην κατάληψη στο 2ο ΓΕΛ (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ