ΑΧΕΠΑ: Διαμαρτυρία υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού (VIDEO)

ΑΧΕΠΑ: Διαμαρτυρία υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού (VIDEO)

Ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών διαμαρτυρήθηκαν σήμερα έξω από το ΑΧΕΠΑ μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και πρωτοβάθμιων σωματείων υγειονομικών από νοσοκομεία της κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο και της τετράωρης στάσης εργασίας που είχε προαναγγελθεί για σήμερα από τις 7πμ. έως τις 11πμ.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, από το σύνολο των υγειονομικών στη χώρα δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής για διάφορους λόγους περίπου 10.000 άτομα οι οποίοι, όπως τόνισε, είναι ανεπίτρεπτο να υποχρεωθούν στον εμβολιασμό επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που εφαρμοστεί η πρόθεση της κυβέρνησης να τεθούν σε αναστολή εργασίας όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, το εθνικό σύστημα υγείας στο επόμενο κύμα κορωνοϊού δεν θα μπορεί να λειτουργήσει.

Ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι η διαμαρτυρία είναι ενάντια στην υποχρεωτικότητα και όχι στον εμβολιασμό προσθέτοντας ότι ομοσπονδία θα σταθεί ακόμη και με νομικά μέσα στο πλευρό του κάθε εργαζόμενου που θα διωχθεί γιατί δεν εμβολιάστηκε.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Γιαννάκος:

Για την ατομική Ελευθερία των ανθρώπων να μπορούν να αποφασίζουν οι ίδιοι τι θα κάνουν το σώμα τους, έκανε λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Χαράλαμπος Κοροξενός.

“Θα σταθούμε στο πλευρό του κάθε εργαζόμενο που τυχόν διωχθεί για την επιλογή του”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Βάσια Βαφειάδου μέλος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι ούτε ψεκασμένοι είναι, ούτε αρνητές και είναι υπέρ των εμβολιασμών, όμως για όποιον θέλει και μπορεί.

Ανέφερε ότι στην υγειονομική οικογένεια νόσησαν και πέθαναν πάρα πολλοί άνθρωποι προσθέτοντας ακόμη ότι η πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει εκτός τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί στο μέλλον να επεκταθεί και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Δείτε τι δήλωσε:

Φραστική επίθεση στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης και ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε πώς οι υγειονομικοί είναι υπέρ των εμβολίων και πως όσοι δεν τα έχουν κάνει πρέπει να πειστούν για να τα κάνουν, μερίδα υγειονομικών αντέδρασε έντονα ενώ κάποιοι φώναζαν εναντίον του.

Όπως έλεγαν προς τον κ. Γιαννάκο δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμιά εξουσιοδότηση “να τους πείσει’ να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια, ενώ κάποιος που όπως είπε είναι ψυχίατρος σε νοσοκομείο, φώναζε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα υποχρεωτικότητας, πως αυτό είναι παράνομο και πως οι Έλληνες έχουν την ελεύθερη επιλογή να διαλέγουν ότι θέλουν για τον εαυτό τους. Έκανε μάλιστα λόγο για “στοιχεία ατομική βόμβα” που θα βγουν την επόμενη εβδομάδα από συναδέλφους του γιατρούς για το θέμα των εμβολίων.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες του GRTimes.gr από τη σημερινή κινητοποίηση στο ΑΧΕΠΑ:

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top