Αγγελούδης στην ΚΕΔΕ: Την ισχυρή Αυτοδιοίκηση θα την διεκδικήσουμε όλοι και όλες μαζί

Αγγελούδης στην ΚΕΔΕ: Την ισχυρή Αυτοδιοίκηση θα την διεκδικήσουμε όλοι και όλες μαζί

Με δύο βασικούς υποψηφίους για την προεδρεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), τον νυν πρόεδρο δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου και τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα διεξάγεται σήμερα η γενική συνέλευση της Ένωσης για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου.

Κοινή συνισταμένη των ομιλητών – εκπροσώπων των παρατάξεων ήταν η κρισιμότητα της σημερνής ψηφοφορίας καθώς «θα προσδιορίσει την προσεχή 5ετή πορεία της Διοίκησης για μια ανεξάρτητη και βιώσιμη Αυτοδιοίκηση με πόρους, επαρκή στελέχωση, δικαιώματα, αυτοτέλεια και διεκδικήσεις προς όφελος των πολιτών ακόμη και των μικρών δήμων όλης της χώρας»

Για την σημερινή ΓΣ τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο οποίος υποστήριξε πως «ο ρόλος του κομπάρσου δεν ταιριάζει στην αυτοδιοίκηση» και πως «το κόμμα μας είναι η αυτοδιοίκηση».

Μάλιστα στην ανάρτηση του στο facebook ο Στέλιος Αγγελούδης παραθέτει τον σκεπτικισμό του σχετικά με τον μέλλον της αυτοδιοίκησης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτηση του αλλά και όσα είπε στην ομιλία του:

«Η Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε μάς δίνει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε σήμερα την κοινή μας βούληση για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πράξεις.

Η Αυτοδιοίκηση δοκιμάστηκε πολλές φορές και απέδειξε πως δεν φοβάται την ευθύνη, απέδειξε τον κορυφαίο ρόλο της ως βασικού πυλώνα κοινωνικής συνοχής.
Νομοθετικές πρωτοβουλίες για την Αυτοδιοίκηση χωρίς την Αυτοδιοίκηση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Προσβλέπουμε, λοιπόν, σε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με την εκάστοτε Κυβέρνηση ώστε να απαντήσουμε με πειστικότητα στα μεγάλα και σημαντικά που καλούμαστε να διαχειριστούμε.

Το αίτημα για λειτουργική αυτονομία και οικονομική ανεξαρτησία των δήμων παραμένει διαχρονικά επίκαιρο και οφείλει να επικαιροποιείται διαρκώς.
Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να καταστεί σαφές πως η ουσιαστική χρηματοδοτική ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης οφείλει να αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα.

Η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων χωρίς τη διάθεση των ανάλογων, επαρκών πόρων και του κατάλληλου προσωπικού θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε παράλυση της Αυτοδιοίκησης.

Ένα μόνο δίλημμα μπορεί να υπάρχει για εμάς: Αν θα επιλέξουμε να κοιτάξουμε μπροστά, να διεκδικήσουμε και να δώσουμε πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, ή αν θα μείνουμε εγκλωβισμένοι σε ένα στείρο, φοβικό παρελθόν που ορίζεται από τις διάφορες κομματικές σημαίες.

Την ισχυρή Αυτοδιοίκηση θα την διεκδικήσουμε όλοι και όλες μαζί, με μια φωνή, θέτοντας όλα τα ανοιχτά ζητήματα που μας απασχολούν με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, κλείνοντας ερμητικά τις πόρτες στα κελεύσματα του κομματισμού.

Κόμμα μας είναι η Αυτοδιοίκηση.

Η μεγάλη πρόκληση για όλους μας θα είναι να φύγουμε από τη Συνέλευση αυτή πιο ενωμένοι από ποτέ.

Τη δύναμή μας δεν μπορεί να την αγνοήσει κανείς!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης

Γάζα: Στους 30.320 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τα ισραηλινά πλήγματα, λέει η Χαμάς

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top