Αγορά Μοδιάνο-Θεσσαλονίκη: Aπο τη Δευτέρα ξανά μαζί (ΦΩΤΟ)

Αγορά Μοδιάνο-Θεσσαλονίκη: Aπο τη Δευτέρα ξανά μαζί (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Δύο 24ώρα απέμειναν, 1+1 ημέρες, μέχρι τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, για να ανοίξει η Αγορά Μοδιάνο και πάλι στην πόλη μας. Σήμερα, και αύριο μία, όμως το GRTimes.gr βιαζόταν γιατί ήθελε να γευτεί και να μεταφέρει τον πυρετό των τελευταίων ετοιμασιών,  την έκρηξη της δημιουργικής επιχειρηματικότητας, λίγα «μέτρα» πριν τη γραμμή της νέας εκκίνησης.

Και φυσικά αυτό το κόσμημα της Θεσσαλονίκης, δεν απευθύνεται μόνο στους Θεσσαλονικείς, μα σε κάθε επισκέπτη της πόλης, άλλωστε αύριο Κυριακή, η Αγορά θα φιλοξενήσει,  την απονομή των Βραβείων Ποιότητας του Γαστρονόμου, διοργάνωση που πρώτη φορά γίνεται εκτός Αθήνας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Μοδιάνο, θα γίνει σημείο αναφοράς για όσους επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη, Έλληνες και ξένους, «κλασικούς» τουρίστες, περιηγητές, φίλους της «ερωτικής» Θεσσαλονίκης, της πόλης  που αγαπιέται από όσους την γνωρίσουν, παρά τα μικρά και τα μεγάλα της ντεφό. Όμως μόνο οι Θεσσαλονικείς, μόνο εμείς που μεγαλώσαμε και ζούμε σε αυτή την πόλη, που μας στέλνανε οι μανάδες μας να ψωνίσουμε από τη Μοδιάνο, που τη διασχίζαμε ξανά και ξανά κι’ έχουμε στη μνήμη μας σκηνές μιας αγοράς που στα καλά της χρόνια έσφυζε από ζωή, νοιώθουμε αυτή την συγκίνηση βλέποντάς τη να παίρνει ξανά τους παλμούς μιας πολυπόθητης αναγέννησης.

Και στο σημείο αυτό, δεν μπορεί παρά να γίνει αναφορά στη σημαντική πρωτοβουλία του Ομίλου Φάϊς και στην επένδυση των περίπου 11 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία της Μοδιάνο, αλλά και των 65 επιχειρήσεων, που επίσης επενδύουν, δίνοντας η κάθε μία το δικό της στίγμα, το δικό της ιδιαίτερο χρώμα και μοναδική ταυτότητα, στη νέα Μοδιάνο.

Κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, μαναβική, κάβες, ξηροκαρπάδικα, τυροκομεία, delicatessen, σεβιτσερία, ζαχαροπλαστεία,  ταχυφαγεία, αλλά και νότες από Ιταλία, ανατολίτικες, fushion dishes όπως και βέγκαν προτάσεις. Πολλά μα πολλά έχει να προτείνει η Μοδιάνο, σε ένα μείγμα παραδοσιακών και νεωτερικών γεύσεων και δημιουργιών. Κι’ όσοι ανεβαίνουν στον εξώστη, για καφέ, ποτάκι, φαγητό, θα έχουν την άνεση από ψηλά, να σεργιανούν οπτικά σε αυτές τις καινούργιες, πολύχρωμες, γαστριμαργικές γειτονιές.

Κι’ αν εξαιρέσει κανείς το αυριανό special event του Γαστρονόμου, η επαναλειτουργία της Μοδιάνο, τη Δευτέρα, θα γίνει δίχως τυμπανοκρουσίες.

Αυτές οι 65 επιχειρήσεις, αρκετές από τις οποίες έχουν μισθώσει  δύο σε ένα καταστήματα ( συνένωση φατνωμάτων), ανοίγουν τη Δευτέρα και ο Όμιλος Φάϊς, που έχει και τη διαχείριση της Αγοράς, ήδη ετοιμάζει για το επόμενο διάστημα και φυσικά μέσα στο διάστημα των γιορτών, εκδηλώσεις που εκτός από χρώμα θα δώσουν και ήχους στη Μοδιάνο, παραδοσιακές μπάντες, πάρτι διάφορα, χορωδιακά σύνολα, μουσικές από γνωστούς dj’s. Όσο για τα επίσημα εγκαίνια, με υψηλούς προσκεκλημένους, αυτά θα γίνουν προς το τέλος Ιανουαρίου.

H χθεσινή βόλτα στη Μοδιάνο, έδινε μια αίσθηση ευφορίας, έτσι όπως δεκάδες τεχνίτες δούλευαν, μαγαζάτορες και προσωπικό έφερναν προϊόντα και οργάνωναν τα καταστήματα. Νέες παρουσίες, διαφορετικά concepts αλλά, σε περίοπτα σημεία και επιγραφές που σφράγισαν την ιστορία της Αγοράς. Το παρελθόν δεν ξεχάστηκε και μας το θυμίζουν οι παλιακές ταμπέλες:  «Μυροβόλος Σμύρνη»,  «  Ιχθυοπωλείον το Μικράκι»,  « Τυροπωλείον το Βέρμιον» ενώ πιο ζωντανή υπόμνηση από όλες, θα είναι η συμμετοχή στην αγορά της επιχείρησης Γκόση, μίας επιχείρησης που έχει γράψει ιστορία δεκαετιών στη Μοδιάνο.

Η Μοδιάνο λοιπόν ανοίγει και, είναι εκεί για να υποδεχτεί όχι μόνο καταναλωτές, επισκέπτες και παλιούς φίλους, αλλά και νέα, ξεχωριστά concepts, στα λίγα καταστήματα που έχουν κρατηθεί διαθέσιμα για το σκοπό αυτό. Από Δευτέρα, με το καλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ανανεώνεται η συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης και Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Θεσσαλονίκη-Κυκλοφοριακό: Στα «κόκκινα» ολόκληρο το κέντρο της πόλης-«Φράκαραν» κεντρικές οδικές αρτηρίες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top