Αηδονόπουλος: “Όχι” στον υγειονομικό στιγματισμό

Αηδονόπουλος: “Όχι” στον υγειονομικό στιγματισμό

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Συνεχή ενημέρωση σχετικά με της μεταλλάξεις κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη αλλά και επικαιροποιημένες οδηγίες, ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με επιστολή του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα – Τι αναφέρει μιλώντας στο GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος.

“Ο πρόσφατος εντοπισμός μεταλλαγμένων κρουσμάτων κορωνοϊού (αγγλικής και νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης) στη Θεσσαλονίκη είναι ένα γεγονός που προκαλεί ανησυχία”, τονίζει στην επιστολή του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, εξηγώντας στην συνέχεια τους λόγους:

Το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης λογίζεται ως μία αδιαίρετη ενότητα χωρίς φυσικά ή διοικητικά, η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι μονοκεντρική και η αγορά, τα σχολεία κάθε βαθμίδας και οι υπηρεσίες λειτουργούν από σήμερα κανονικά χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, αναφέρει η επιστολή. “Ζητώ επικαιροποιημένες οδηγίες, κατευθύνσεις και συνεχή επικοινωνία/ενημέρωση για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας και την αποφυγή των επιπτώσεων Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2020 στην πόλη μας. Δηλώνω για μία ακόμη φορά τη δέσμευση και επιθυμία μου να συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου στη συλλογική προσπάθεια προστασίας της δημόσια υγείας”, τονίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αηδονόπουλος: Έγκαιρα η επιστολή του Δημάρχου – “Όχι” στον στιγματισμό

“Έγκαιρα έρχεται η δήλωση του δημάρχου για λήψη πρόσθετων και εξειδικευμένων μέτρων”, τονίζει μιλώντας στο GRTimes.gr, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος, ο οποίος επισημαίνει την ανάγκη για καταγραφή των συγκεκριμένων περιοχών, εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας της Θεσσαλονίκης και όχι συλλήβδην της κυρίως πόλης της Θεσσαλονίκης “η οποία τους τελευταίους 11 μήνες δέχθηκε έναν στιγματισμό ότι αποτελεί “φωλιά” κορωνοϊού ενώ δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα”, όπως επισημαίνει.

Το νοσοκομεία που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης, σημειώνει, έχουν διατεθεί για νοσηλεία περιστατικών Covid-19, τα οποία έχουν επιμολυνθεί ή κατοικούν σε άλλες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, σε άλλους δήμους και σε άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να γίνει διαχωρισμός της προέλευσης των επιμολύνσεων έτσι ώστε να μην υπάρχει στιγματισμός.

Ο κ. Αηδονόπουλος προσθέτει στη συνέχεια, ότι “η Θεσσαλονίκη είχε την ατυχία του κρούσματος “μηδέν” πέρυσι τον Φεβρουάριο και ταυτόχρονα την ανεύρεση του κρούσματος του μεταλλαγμένου ιού”, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία που υπάρχει για το άνοιγμα των σχολείων. “Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην αποτελέσει εφαλτήριο για πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων”.

Αναφερθείς στον κίνδυνο να υπάρξει στιγματισμός μιας κοινωνικής, επαγγελματικής ή άλλης ομάδας ανθρώπων λόγω των εντοπισμό κρουσμάτων, ξεκαθάρισε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι εναντίον των άδικων διακρίσεων και των στιγμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: “Η πόλη μας πλήρωσε πανάκριβα, πριν από σχεδόν 80 χρόνια, το κίτρινο αστέρι που οι Γερμανοί ανάγκαζαν τους εβραίους να φορούν για να τους ξεχωρίζουν”.

Σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά της διασποράς του κορωνοϊού από τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Αηδονόπουλος τόνισε ότι τηρούνται με απόλυτη συνέπεια από εργαζόμενους και δημότες και πως το “τρίπτυχο” αποστάσεις, μάσκα, υγιεινή των χεριών που καθιέρωσε, είχε εξαίσια αποτελέσματα. Όσον αφορά την συνεργασία που υπάρχει με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, την χαρακτήρισε “άψογη”, διευκρινίζοντας ότι “αναμένουμε τις συμπληρωματικές οδηγίες, πέρα από όσα εμείς – λόγω της εμπειρίας μας – εφαρμόζουμε με μεγάλη επιτυχία εδώ και 11 μήνες”.

 

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top