Ακατάλληλο για εμβολιαστικό κέντρο το “Θεαγένειο” λένε οι εργαζόμενοι

Ακατάλληλο για εμβολιαστικό κέντρο το “Θεαγένειο” λένε οι εργαζόμενοι

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Κίνδυνος να υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού από τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου εντός του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Θεαγένειο, τόνισε πως υπάρχει, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Βασίλης Μουρατίδης, με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), “μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης για τη δημιουργία 1.018 εμβολιαστικών κέντρων, βλέπουμε μια ξαφνική απόφαση να μετατίθεται όλο αυτό το έργο στα τριτοβάθμια νοσοκομεία, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το έργο τους. Μάλιστα, στον σχεδιασμό του υπουργείου ήταν να εξαιρεθούν τα ειδικά νοσοκομεία, αντικαρκινικά και ψυχικά. Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι το “Θεαγένειο”, πέρα από την πρώτη φάση που εμβολιάστηκαν υγειονομικοί του νοσοκομείου, θα συνεχίζει να εμβολιάζει ιδιώτες γιατρούς και ηλικιωμένους ασθενείς”, τόνισε, συμπληρώνοντας πως: “Σε ένα νοσοκομείο το οποίο είναι το μοναδικό αντικαρκινικό και καλύπτει όλη την βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο, αυτό επιβαρύνει τη λειτουργία του και εμείς το καταγγέλλουμε”.

Ο ίδιος σημείωσε στη συνέχεια, ότι “ο χώρος είναι ακατάλληλος” καθώς, όπως επισήμανε, η αναμονή των πολιτών γίνεται σε ένα μέρος περίπου 25 τ.μ. “Το θέμα είναι ότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς καθώς ακριβώς στον δίπλα χώρο, κυριολεκτικά στα πέντε μέτρα, εισέρχονται από μία είσοδο ασθενείς οι οποίοι θα υποβληθούν σε ημερήσια χημειοθεραπεία. Ακόμα, άλλοι 100 ασθενείς εισέρχονται από τον ίδιο χώρο για να κάνουν ακτινοβολίες, συν ότι είναι η είσοδος για τη μεταφορά σοβαρών περιστατικών, διακομιδές ΕΚΑΒ και φορείων και καταλαβαίνει κάποιος ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος”.

Τέλος, ο κ. Μουρατίδης, ανέφερε ότι “υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού” και ότι οι δέκα νοσηλευτές οι οποίοι πήγαν την άνοιξη για να ενισχύσουν το νοσοκομείο, βρίσκονται αποσπασμένοι για τρίτο μήνα στο “Ιπποκράτειο”.  Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν νοείται εμβολιαστικό κέντρο, όπου το προσωπικό του τη μία μέρα θα απασχολείται στο εμβολιαστικό κέντρο και την άλλη στο τμήμα όπου εργάζεται, αυξάνοντας την πιθανότητα διασποράς.

Το GRTimes.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με την διοίκηση του νοσοκομείου, ωστόσο μέχρι και την ώρα που δημοσιεύθηκε το παρόν ρεπορτάζ η επικοινωνία δεν κατέστη εφικτή.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top