Αllan και Μatan Barkat: Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη Θεσσαλονίκη

Αllan και Μatan Barkat: Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη Θεσσαλονίκη

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Προοπτικές ανάπτυξης για την αγορά του real estate στη Θεσσαλονίκη, βλέπει η ισραηλινή Barkat Real Estate Investments, η οποία μόλις πριν ένα μήνα, το Σεπτέμβριο, άνοιξε και λειτουργεί τo Εlephant Suites, ενώ προχωρούν οι εργασίες ριζικής ανακαίνισης και μετατροπής του ακινήτου στην Καβακίων 5, απέναντι από τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, για τη δημιουργία ενός ακόμη τουριστικού καταλύματος στη δυτική είσοδο της πόλης.

Για τον Allan Barkat, με πολλών χρόνων εμπειρία στο χώρο των επενδυτικών κεφαλαίων αλλά και το γιό του Matan Barkat, η Θεσσαλονίκη ήταν «έρωτας με την πρώτη ματιά». Φυσικά, όπως είπαν στο GRTimes.gr, στην απόφασή τους να επενδύσουν στην πόλη , έπαιξαν καθοριστικό παράγοντα καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια, ενώ στην τελευταία τριετία που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, βλέπουν τις προβλέψεις τους να επιβεβαιώνονται.

«Θέλαμε να τοποθετηθούμε σε μία ελκυστική περιοχή που ακόμη δεν είχε μπει στο ραντάρ των επενδυτών και είχε συνεπώς επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων», κι’ όπως είπαν ο Allan και ο Μatan Barkat, στην απόφασή τους μέτρησαν το Πανεπιστήμιο που βρίσκεται ουσιαστικά στο κέντρο της πόλης, η ζωντάνια και η κίνηση που έχει η πόλη, αλλά επίσης οι σοβαρές επενδύσεις σε υποδομές, το αναβαθμισμένο αεροδρόμιο, το μετρό που πρόκειται να λειτουργήσει, το λιμάνι και το μεγαλύτερο Μουσείο Ολοκαυτώματος που πρόκειται, παγκόσμια, να κατασκευαστεί.

Αllan Barkat

Οι Βarkat πιστεύουν στο μέλλον της Θεσσαλονίκης, ενδιαφέρονται να αγοράσουν και άλλα ακίνητα, καθώς έχουν σκοπό να συνεχίσουν να επενδύουν για πολλά ακόμη χρόνια, κυρίως στο οικιστικό κομμάτι της αγοράς real estate.

«Όταν πρωτοήρθαμε στη Θεσσαλονίκη ήμασταν λίγο ανήσυχοι γιατί πηγαίναμε να δραστηριοποιηθούμε σε μία ξένη χώρα. Συναντήσαμε ζεστούς ανθρώπους και καλούς συνεργάτες και τώρα νοιώθουμε ότι έχουμε μια δεύτερη οικογένεια εδώ και μία ομάδα καταπληκτικών ανθρώπων που μπορούμε να εμπιστευθούμε απόλυτα», τόνισε ο κ. Allan Barkat.

 

Matan Barkat

Tην πρώτη της επένδυση στη Θεσσαλονίκη, η Βarkat IKE πραγματοποίησε στη Νικ. Μαντζάρου 15, ακριβώς απέναντι από το χώρο που θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος. Η εταιρεία αγόρασε παλαιό κτήριο κατοικιών, το ανακαίνισε ριζικά και το μετέτρεψε σε τουριστικό κατάλυμα, κατηγορίας 3 κλειδιών. Στο κτήριο των Elephant Suites δημιουργήθηκαν 20 δωμάτια, lobby και χώρος καθιστικός, κατάλληλος για co-working. Το Elephant Suites έκανε το ντεμπούτο του στην αγορά τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης, η εταιρεία αγόρασε και ένα όροφο σε κτήριο που είχε βιοτεχνική χρήση, στην Πτολεμαίων 33, τον οποίο μετέτρεψε σε κατοικίες και συγκεκριμένα σε έξι διαμερίσματα, τα οποία στην παρούσα φάση νοικιάζει.

Το επόμενο project της Βarkat IKE που είναι σε εξέλιξη, βρίσκεται στη δυτική είσοδο της πόλης, στην Καβακίων 5, απέναντι από τον Π.Σ.Σ. Πρόκειται για οικιστικό ακίνητο που αγοράσθηκε και μετατρέπεται επίσης σε καταλύματα. Οι κατασκευαστικές εργασίες  προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και με την ολοκλήρωσή τους, που τοποθετείται τον Ιούνιο του 2022, θα προστεθούν 22 σύγχρονα δωμάτια στο δυναμικό της Barkat IKE στη Θεσσαλονίκη.

Το νέο αυτό έργο, όπως και τα Elephant Suites, έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.

Η Θεσσαλονίκη, επενδυτικός προορισμός για Ισραηλινούς

Tα τελευταία χρόνια η Θεσσαλονίκη, η οποία έχει πλέον γίνει προορισμός τουριστικός για χιλιάδες Ισραηλινούς, έχει προσελκύσει πολλές, μεγάλες και μικρότερες επενδύσεις στην τοπική αγορά ακινήτων. Ορισμένοι επενδύουν με σκοπό την ανάπτυξη τουριστικών μονάδων, άλλοι ανακαινίζουν παλαιά ακίνητα- οικιστικά ή επαγγελματικά – και τα πωλούν ως σύγχρονες κατοικίες, ενώ υπάρχουν και οι επενδυτές που πέραν της ανακαίνισης και αναβάθμισης ενός ακινήτου αναλαμβάνουν και τη διαχείριση και λειτουργία του.

Η Barkat, προφανώς και κατέγραψε  την δημιουργία τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ προς την Ελλάδα και ειδικότερα τη Θεσσαλονίκη. Εάν μάλιστα προχωρήσει το έργο ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος  στην περιοχή του Π.Σ.Σ., αφού πλέον  με νομοθετική ρύθμιση τακτοποιήθηκε και το θέμα της χωροθέτησης, τότε η Θεσσαλονίκη θα καταστεί για τους απανταχού Εβραίους τόπος επίσκεψης και προσκυνήματος.

Πέραν όμως της ιδιαίτερης σημασίας που έχει για τους Ισραηλίτες η Θεσσαλονίκη, τόπος που άνθισε η ελληνική εβραϊκή κοινότητα μέχρι το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η πόλη παρουσιάζει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές σαν κέντρο εμπορίου, μεταφορών, logistics και πόλος ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και καινοτομίας. Όλα αυτά συνηγορούν υπέρ της ανάπτυξης του real estate, κάτι που  ήδη αποτυπώνεται σε deals αλλά και στην άνοδο των τιμών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ