Ανακοίνωση του ΕΦΚΑ για το περιστατικό βίας εναντίον ελεγκτών του, στη Χαλκιδική

Ανακοίνωση του ΕΦΚΑ για το περιστατικό βίας εναντίον ελεγκτών του, στη Χαλκιδική

«Πάγια προτεραιότητα της  Διοίκησης του ΕΦΚΑ αποτελεί η προσπάθεια καταπολέμησης της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας προς διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και της προάσπισης της υγιούς επιχειρηματικότητας» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ μετά το  περιστατικό βίας εναντίον τριμελούς κλιμακίου επιθεωρητών του ΠΕΚΑ Κ. Μακεδονίας. «Στην κατεύθυνση αυτή στηρίζει τον ελεγκτικό μηχανισμό και τους  επιθεωρητές που στελεχώνουν αυτόν, σε κάθε νόμιμη ενέργειά τους.» συμπληρώνει.

Υπενθυμίζεται πως το επεισόδιο σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής μεταξύ ενός ιδιοκτήτη επιχείρησης και κλιμάκιο του ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα όλα ξεκίνησα όταν τρεις υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, επιχείρησαν να ελέγξουν Πλυντήριο – Στεγνωτήριο της περιοχής. Ο ιδιοκτήτης, στο άκουσμα ότι οι υπάλληλοι βρέθηκαν στην επιχείρηση για έλεγχο, αντέδρασε έντονα σπρώχνοντας, απειλώντας και βρίζοντας τους υπαλλήλους για να αποχωρήσουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο ΕΦΚΑ με αφορμή το τελευταίο περιστατικό βίας εναντίον τριμελούς κλιμακίου επιθεωρητών του ΠΕΚΑ Κ. Μακεδονίας κατά τη διάρκεια εντεταλμένου ελέγχου, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Πάγια προτεραιότητα της  Διοίκησης του ΕΦΚΑ αποτελεί η προσπάθεια καταπολέμησης της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας προς διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και της προάσπισης της υγιούς επιχειρηματικότητας. Στην κατεύθυνση αυτή στηρίζει τον ελεγκτικό μηχανισμό και τους  επιθεωρητές που στελεχώνουν αυτόν, σε κάθε νόμιμη ενέργειά τους.

Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στα στελέχη και στους υπαλλήλους των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, οι οποίοι υπερασπιζόμενοι το υπηρεσιακό τους καθήκον, την αποστολή του Φορέα και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, δίνουν καθημερινά και στη πρώτη γραμμή τη μάχη για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και την προστασία των εργαζομένων.

Επιπλέον στόχος των ελεγκτικών Οργάνων του Φορέα είναι η δημιουργία κλίματος συνεργασίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της ενίσχυσης της ασφαλιστικής συνείδησης μεταξύ των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και των συναλλασσομένων εργοδοτών και εργαζομένων.

Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και οι εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να ασκούν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους σε περίπτωση παρακώλυσης του έργου που επιτελούν, με προσφυγή στη Δικαιοσύνη ως αρμόδια να κρίνει παράνομες ή μη ενέργειες.

Τέλος δηλώνει ότι, από θέση αρχών και καθήκοντος, θα βρίσκεται συνεχώς και εμπράκτως στο πλευρό όλων των υπαλλήλων του ελεγκτικού μηχανισμού του Φορέα στην επιτέλεση του πραγματικά δύσκολου και σημαντικού  έργου τους, για την αντιμετώπιση των καθημερινών δυσκολιών και την υπεράσπιση της προσωπικής, υπηρεσιακής και γενικότερα κοινωνικής αξιοπρέπειάς τους.

Από τη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων του ΕΦΚΑ (ΠΕΚΑ)».

 

Διαβάστε ακόμη

Μαρτυρία–σοκ ελέγκτριας ΕΦΚΑ: Ο επιχειρηματίας έψαχνε την καραμπίνα να μας πυροβολήσει!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top