Άννα Γούναρη: Γιατί λέμε «όχι» στη συστέγαση δύο σχολείων του Ευόσμου (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Άννα Γούναρη: Γιατί λέμε «όχι» στη συστέγαση δύο σχολείων του Ευόσμου (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στην αντίδραση των γονέων μαθητών την οποία έχει προκαλέσει η πρόθεση του Δήμου Κορδελιού -Ευόσμου για συστέγαση δύο δημοτικών σχολείων αναφέρθηκε η κυρία Άννα Γούναρη, μιλώντας -ως εκπρόσωπος των γονέων του 19ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου- το πρωί της Πέμπτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως εξηγεί η κυρία Γούναρη η δυναμικότητα του νέου κτιρίου δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που θα προκύψουν από τη συστέγαση του 190υ και του 24ου δημοτικών σχολείων Ευόσμου, καθώς σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας θα πρέπει να στοιβάζονται 31 μαθητές. Επιπρόσθετα, όπως υπογραμμίζει η ίδια ποτέ δεν υπήρξε ζήτημα για μετεγκατάσταση του 19ου Δημοτικού Σχολείου «το οποίο είναι το “στολίδι” του Ευόσμου και όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί απρόσκοπτα και άρτια».

Τόνισε δε πως για τη μετεγκατάσταση του 19ου και τη συστέγασή του με το 24ο έχει υπάρξει αρνητική εισήγηση του προϊσταμένου της πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης, ενώ διαμαρτύρονται και οι εκπαιδευτικοί. Επίσης, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου και εξέφρασε την απορία της για ποιον λόγο ο διοίκηση του δήμου δεν προχωρά στη μετεγκατάσταση -στο νέο κτίριο- των μαθητών που σήμερα στεγάζονται σε kibo που είναι τοποθετημένα στις αυλές σχολείων της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως ο δήμος προγραμματίζει τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Σχολείου (ΕΕΕΕΚ) Ελευθέριου – Κορδελιού, στο κτίριο όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα το 19ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου και τη μετεγκατάσταση του 19ου, στο νέο κτίριο που ολοκληρώνεται σύντομα και το οποίο προοριζόταν για χρήση από το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου. Οι σύλλογοι γονέων τόσο του 24ου δημοτικού σχολείου όσο και του 19ου σε δηλώσεις τους στο GRTimes.gr εξέφρασαν άγνοια για το θέμα και γνωστοποίησαν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε συγκέντρωση υπογραφών και στην κατάθεση υπομνημάτων διαμαρτυρίας προς τον Δήμο. Ήδη, όπως δήλωσε η κυρία Γούναρη, εστάλη σχετική επιστολή από τον σύλλογο γονέων του 24ου και θα ακολουθήσει ανάλογο έγγραφο διαμαρτυρίας και από τους γονείς των μαθητών του 19ου δημοτικού σχολείου.

Ακούστε όλα όσα είπε η Άννα Γούναρη στη Μαρία Σαμολαδά:

(φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εύοσμος: Οργή γονέων από 2 δημοτικά σχολεία για επικείμενη συγχώνευση τους

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ