Απειλές από τη Χρυσή Αυγή σε πανεπιστημιακούς που υπέγραψαν ψήφισμα για τον Κουφοντίνα

Απειλές από τη Χρυσή Αυγή σε πανεπιστημιακούς που υπέγραψαν ψήφισμα για τον Κουφοντίνα

Στο στόχαστρο της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή βρέθηκαν πανεπιστημιακoί μετά από ψήφισμα που υπέγραψαν πριν λίγες ημέρες με το οποίο στεκόντουσαν απέναντι στην εκδικητική αντιμετώπιση του κρατούμενου και απεργού πείνας, Δ. Κουφοντίνα, από την πολιτεία.

Ορισμένοι εκ των 68 υπογραφόντων δέχθηκαν μήνυμα με απειλητικό περιεχόμενο στα προσωπικά τους mail από πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Στο μήνυμα αυτό στοχοποιούνται για την πρωτοβουλία τους να υπερασπίζονται το κράτος δικαίου, επισημαίνοντας μάλιστα την, προ ολίγων μηνών, απαίτηση τους για καταδίκη του Αρχηγού και μελών της Χρυσής Αυγής.

«Εμείς, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι που υπογράφουμε αυτό το κείμενο θεωρούμε ότι το κράτος δικαίου δεν μπορεί να ισχύει κατά περίπτωση» ανέφεραν σε κείμενο τους για την περίπτωση του κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα 68 πανεπιστημιακοί, επισημαίνοντας ότι «η διακριτική και εκδικητική αντιμετώπιση του από την πολιτεία καταπατά τα δικαιώματα του κρατούμενου και προσβάλλει τη Δημοκρατία».

Έπειτα από τη δημοσιοποίηση αυτού του ψηφίσματος μερικά άτομα που υποστηρίζουν ότι είναι από το «Μέτωπο Νεολαίας» της εγκληματικής οργάνωσης άνοιξαν πανό, έξω από τις σχολές ΠΑΠΕΛ, ΑΠΘ, Πάντειο, ΕΚΠΑ στα οποία αναγραφόντουσαν, μεταξύ άλλων, «στηρίζετε φονιάδες μέσα στις σχολές» ζητώντας την απομάκρυνση των καθηγητών που υπέγραψαν το ψήφισμα. Η εγκληματική οργάνωση ανήρτησε σχετικό βίντεο.

Έπειτα, όπως κατήγγειλαν κάποιοι από τους καθηγητές που υπέγραψαν το ψήφισμα, δέχθηκαν απειλές στα προσωπικά τους email. «Oρισμένοι εκ των 68 υπογραφόντων που υπερασπιζόμαστε την εφαρμογή του νόμου στην περίπτωση Κουφοντίνα, λάβαμε μήνυμα με απειλητικό περιεχόμενο στα προσωπικά μας mail από πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Στο μήνυμα αυτό στοχοποιούμαστε για την πρωτοβουλία μας να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου, επισημαίνοντας μάλιστα την, προ ολίγων μηνών, απαίτηση μας για καταδίκη του Αρχηγού και μελών της Χρυσής Αυγής» επισημαίνει σε ανάρτηση του ο Κουραχάνης Νίκος, Επίκ. Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

«Αποκλειστικά υπεύθυνη για την εκτροφή και την αναζωπύρωση των πρακτικών της συμμορίας των νεοναζί είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία στην περίπτωση Κουφοντίνα παραβιάζει κατάφορα τον νόμο που η ίδια ψήφισε κλείνοντας το μάτι σε ακροδεξιά ακροατήρια. Η κυβέρνηση με τη στάση της, σε αυτό και πολλά άλλα ζητήματα, καταλύει το κράτος δικαίου και διασπείρει, εν μέσω πανδημίας, την αστυνομοκρατία σε κάθε όψη του δημόσιου βίου. Συνέπεια αυτών των ενεργειών είναι το αναθάρρεμα του ακροδεξιού υπόκοσμου, λίγους μόνο μήνες μετά την καταδίκη της ηγεσίας του» προσθέτει ο καθηγητής.

Πηγή: ThePressProject.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ