Απεργία – Θεσσαλονίκη: «Χειρόφρενο» από ΟΑΣΘ – Κανονικά τα ΚΤΕΛ

Απεργία – Θεσσαλονίκη: «Χειρόφρενο» από ΟΑΣΘ – Κανονικά τα ΚΤΕΛ

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ-ΕΚΑ για σήμερα, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο, ενώ τα ΚΤΕΛ θα μετακινηθούν και θα εξυπηρετήσουν τον κόσμο κανονικά.

Συγκεκριμένα, στην απεργία δεν θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ, τα οποία εκτελούν δρομολόγια σε 31 περιαστικές γραμμές του ΟΑΣΘ. Επομένως τα λεωφορεία σε αυτές τις γραμμές θα κινηθούν κανονικά. Επίσης, θα γίνουν κανονικά και τα υπεραστικά δρομολόγια των ΚΤΕΛ.

Σε αντίθεση με τους εργαζομένους των ΚΤΕΛ, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα συμμετέχουν στην απεργία, όπως είχαν ανακοινώσει πριν λίγες μέρες. Το Σωματείο Εργαζομένων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία – μεταξύ άλλων – αναφέρει ότι τα δρομολόγια θα γίνονται με προσωπικό ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΟΑΣΘ:

«Κύριε Πρόεδρε

σας γνωστοποιούμε ότι το Δ.Σ. του Συνδικάτου μας, με απόφασή του, κάλεσε τα μέλη του να συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, 10-6-2021, που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. και το Ε.Κ.Θ.

Το προσωπικό ασφαλείας, που θα διατεθεί για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και μέσων για την αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, ορίζεται στο τελευταίο συμφωνητικό, που συνάψαμε, το οποίο επισυνάπτεται».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ