ΑΠΘ: Διάκριση φοιτητών στον διεθνή διαγωνισμό WRICOS 2020

ΑΠΘ: Διάκριση φοιτητών στον διεθνή διαγωνισμό WRICOS 2020

Τις διακριθείσες φοιτήτριες και τον διακριθέντα φοιτητή του ΑΠΘ στον 4ο γραπτό διαγωνισμό Writing Contest of the Silk-Road Universities (SUN)- WRICOS 2020 συνεχάρη ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ απένειμε στα τρία μέλη της φοιτητικής κοινότητας τα πιστοποιητικά βράβευσής τους εκ μέρους του Δικτύου Πανεπιστημίων του Δρόμου του Μεταξιού (Silk-Road Universities Network-SUN) την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021.

Το ΑΠΘ πέτυχε εξαιρετικές διακρίσεις στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, καθώς τρία μέλη της φοιτητικής του κοινότητας κατάφεραν να διακριθούν με μεγάλα βραβεία στο σκέλος του διαγωνισμού που αφορούσε την ποίηση. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Πανεπιστημίων του Δρόμου του Μεταξιού (Δίκτυο SUN), μέλος του οποίου είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Για άλλη μια φορά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο πρωτοπορεί. Δεν πρωτοπορεί μόνο στους τομείς της γνώσης και της έρευνας. Πρωτοστατεί και σε μια άλλη έκφανση της προσωπικότητας και της ζωής του ακαδημαϊκού πολίτη, που σχετίζεται με άλλου είδους δεξιότητες. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις διακρίσεις σας στον τομέα της ποίησης», επισήμανε ο κ. Παπαϊωάννου, εκφράζοντας θερμά συγχαρητήρια στις βραβευθείσες και τον βραβευθέντα, καθώς και σε όλους/όλες όσοι/όσες συμμετέχουν στις δράσεις του Δικτύου SUN.

Η Μαρία Διακάκη, απόφοιτη πλέον του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, τιμήθηκε με το πρώτο Βραβείο, το Μεγάλο Βραβείο Ποίησης (Grand Prize). Το νικητήριο ποίημά της, γραμμένο στην ελληνική γλώσσα και oμότιτλο με το θέμα του φετινού διαγωνισμού WRICOS 2020, τιτλοφορούνταν «Η σοφία του Δρόμου του Μεταξιού στην επιβίωση των πολιτισμών» (The Wisdom of the Silk Roads for the Survival of Civilizations).

Η Υποψήφια Διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ Δέσποινα-Ευφροσύνη Γιαννακοπούλου και ο προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ Παναγιώτης Μπουντζιούκας απέσπασαν το Βραβείο Ειδικής Επιλογής (Special Selection Prize) για τη συμμετοχή τους με ποιήματα γραμμένα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα αντίστοιχα και επίσης ομότιτλα με το θέμα του φετινού διαγωνισμού.

Το Δίκτυο Silk-Road Universities Network -SUN

Ο διαγωνισμός WRICOS διοργανώνεται από το Δίκτυο Πανεπιστημίων του Δρόμου του Μεταξιού (Silk-Road Universities Network-SUN), ένα πολύ σημαντικό και ενεργό δίκτυο 82 Πανεπιστημίων από 65 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό είχαν προπτυχιακοί/ές ή μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/φοιτήτριες Πανεπιστημίων-μελών του SUN. Οι συμμετοχές στα ποιήματα και τα δοκίμια, που ήταν γραμμένα σε 15 γλώσσες από 14 χώρες, ανήλθαν συνολικά σε 92. Τα ποιήματα που διαγωνίστηκαν ήταν 51, ενώ τα δοκίμια 41.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ