ΑΠΘ – Καθηγητές συμπαραστέκονται στους φοιτητές: Η αστυνομία δεν έχει δουλειά στα πανεπιστήμια (VIDEO)

ΑΠΘ – Καθηγητές συμπαραστέκονται στους φοιτητές: Η αστυνομία δεν έχει δουλειά στα πανεπιστήμια (VIDEO)

Οι περίπου 25 καθηγητές συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τους παρευρισκόμενους φοιτητές, άκουσαν τα προβλήματά τους και αντάλλαξαν απόψεις.

Τη συμπαράσταση τους στους φοιτητές που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και την κατάληψη του κτηρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εξέφρασαν καθηγητές Μέλη ΔΕΠ του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η οποίοι βρέθηκαν σήμερα έξω από την πρυτανεία και τόνισαν ότι «η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά μέσα στα πανεπιστήμια» και πως «η μόρφωση δεν είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα».

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Οι ίδιοι εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για την επέμβαση της αστυνομίας και όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Δευτέρα, έξω από τον χώρο της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που είχε ως αποτέλεσμα 31 άτομα να μεταφερθούν με χειροπέδες.

«Συγκεντρωθήκαμε για να συμπαρασταθούμε στους φοιτητές μας. Για να διατρανώσουμε ότι αυτό που έγινε προχθές ήτανε ένα αίσχος που προσβάλει εμάς, την δημοκρατία, την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη. Δεν έχει δουλειά η αστυνομία στα πανεπιστήμια. Από τον 17ο αιώνα είναι εκτός Πανεπιστημίων η αστυνομία, δεν θα την επιβάλει στον κόσμο ο Μητσοτάκης. Τελείωσαν αυτά», τόνισε η μία εκ των καθηγητών ενώ στη συνέχεια οι φοιτητές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα συνεδριάζει η Σύγκλητος του ΑΠΘ για το θέμα της κατάληψης. Οι φοιτητές από τη μεριά τους τόνισαν για μια ακόμη φορά πως δεν έχουν προκαλέσει φθορές εντός του κτηρίου και μάλιστα έχουν αναρτήσει σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο που το αποδεικνύει. Επανέλαβαν δε, πως δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν άτομα εντός της κατάληψης οι οποίοι δεν είναι φοιτητές, «όπως ψέματα ισχυρίζεται ο πρύτανης».

Οι περίπου 25 καθηγητές συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τους φοιτητές, άκουσαν τα προβλήματά τους και αντάλλαξαν απόψεις.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι μέσα από τις συνελεύσεις που πραγματοποιούν οι φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετέχουν στην κατάληψη αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για την διάρκεια της.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ