ΑΠΘ: Νέα διαμαρτυρία φοιτητών – Συνθήματα και πανό έξω από την πρυτανεία (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΑΠΘ: Νέα διαμαρτυρία φοιτητών – Συνθήματα και πανό έξω από την πρυτανεία (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές με αφορμή το νέο νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε και φέρνει μία σειρά αλλαγών για τα πανεπιστήμια.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα οι φοιτητές ζητούν “να μην τολμήσει η πρυτανεία να εφαρμόσει το νέο νομοσχέδιο που προβλέπει αστυνομία στους χώρους των Πανεπιστημίων, διαγραφές φοιτητών και πειθαρχικές ποινές”.

Θυμίζουμε ότι, το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υπερψηφίστηκε στη Βουλή, την προηγούμενη εβδομάδα, με 166 «ναι», εν μέσω αντιδράσεων με τους φοιτητές να απαντούν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μην εφαρμοστεί.

Παράλληλα, ζητούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τη μεριά της κυβέρνησης, ούτως ώστε να επιστρέψουν στις σχολές τους με ασφάλεια, ενώ εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στη θέσπιση ορίου φοίτησης και την αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμιά.

Χθες, οι φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ, διαμαρτυρόμενοι για το νέο νομοσχέδιο που αφορά τα ΑΕΙ, ζητώντας να παρέμβουν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top