ΑΠΘ: Πώς θα γίνουν τα μαθήματα το χειμερινό εξάμηνο

ΑΠΘ: Πώς θα γίνουν τα μαθήματα το χειμερινό εξάμηνο

Τι αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν με σκοπό την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, εν όψει της έναρξης του χειμερινού εξαμήνου.

Η εξειδίκευση των μέτρων που περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού κατά τη λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων το νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο, απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και συμμετοχή του πρυτανικού συμβουλίου από την αίθουσα συνεδριάσεων του οργάνου.

Πέρα από τα μέτρα προστασίας της υγείας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας- με κυριότερο την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αίθουσες, αμφιθέατρα, εργαστήρια, αναγνωστήρια, βιβλιοθήκες, κλειστούς κοινόχρηστους χώρους, εξωτερικούς χώρους με ταυτόχρονη παρουσία υψηλού αριθμού ατόμων- η συζήτηση στο Σώμα επικεντρώθηκε στον τρόπο διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με συνδυασμό της ηλεκτρονικής και δια ζώσης διδασκαλίας.

Στο ΦΕΚ Β 3707/04.09.2020, στο πρώτο άρθρο, ορίζεται πως «τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) τίθενται σε πλήρη λειτουργία, μετά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τους». Όμως, η πρόβλεψη του τρίτου άρθρου ότι «η εκπαιδευτική διαδικασία που αφορά στη διδασκαλία μαθημάτων […] πραγματοποιείται σύμφωνα με τα οριζόμενα στον κανονισμό του κάθε προγράμματος σπουδών και με φυσική παρουσία των φοιτητών, υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων φοιτητών σε κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα του προγράμματος ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο έως τον αριθμό πενήντα (50) ανά τμήμα» θέτει περιορισμούς στην πλήρη λειτουργία του πανεπιστημίου με φυσική παρουσία διδασκόντων και φοιτητών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει τμήμα του ΑΠΘ στον α’ κύκλο σπουδών με αυτόν τον αριθμό εγγεγραμμένων και υπάρχουν τμήματα και μαθήματα με κατά πολύ μεγαλύτερα ακροατήρια. Για τον τρόπο οργάνωσης της διδασκαλίας του ίδιου μαθήματος σε πολλαπλά τμήματα, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ή τη διεξαγωγή των μαθημάτων με ένα μικτό σύστημα δια ζώσης και εξ αποστάσεως διδασκαλίας την ευθύνη έχουν να αποφασίσουν οι γενικές συνελεύσεις των τμημάτων και ο κάθε διδάσκων.

«Οι αποφάσεις της Συγκλήτου»

Στην κατεύθυνση αυτή τα μέλη της Συγκλήτου συμφώνησαν πως «η διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων στα οποία είναι εγγεγραμμένοι πάνω από 50 φοιτητές συστήνεται να διεξαχθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με συνδυασμό μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διδασκαλίας με φυσική παρουσία, με γνώμονα την αποκατάσταση της κανονικότητας, ήτοι την επιστροφή στην εκπαιδευτική διαδικασία με διά ζώσης διδασκαλία». Παράλληλα τα εργαστήρια και οι κλινικές ασκήσεις θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Εξάλλου, εκτιμώντας τις κατεπείγουσες ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω της υγειονομικής κρίσης η Σύγκλητος του ΑΠΘ αποφάσισε να ζητήσει από την κυβέρνηση επιπλέον οικονομική ενίσχυση στα Τμήματα, ενώ για την αντιμετώπιση των διδακτικών αναγκών που προκύπτουν από την εφαρμογή της ΚΥΑ, ως επιτακτική επισημάνθηκε η ανάγκη για την άμεση αναπλήρωση των θέσεων των καθηγητών που αφυπηρέτησαν με την κατανομή του υπόλοιπου 50 % των θέσεων μελών ΔΕΠ, αναγνωρίζοντας παράλληλα ως θετική την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για χορήγηση υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες, οι οποίοι θα αναλάβουν επικουρικό διδακτικό έργο σε φροντιστηριακά και εργαστηριακά μαθήματα -κρίνοντας πάντως ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερος αριθμός.

Οι αποφάσεις της Συγκλήτου θα κοινοποιηθούν αναλυτικά στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Αριστοτελείου. Οι δε Σχολές και τα Τμήματα καλούνται άμεσα να αποφασίσουν αιτιολογημένα σχετικά με τα μαθήματα που θα διεξαχθούν εξ αποστάσεως και αυτά που θα διεξαχθούν διά ζώσης σε μικρότερες ομάδες κατά το χειμερινό ακαδημαϊκό εξάμηνο, προκειμένου να ενημερωθούν φοιτητές.

Τέλος, τα μέλη της Συγκλήτου ενημερώθηκαν αναλυτικά για τον οδικό χάρτη που αφορά τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων covid-19 στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

«Οι προτάσεις των φοιτητικών παρατάξεων»

Τις δικές τους προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει πλήρως το Πανεπιστήμιο τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατέθεσαν φοιτητές, μέλη φοιτητικών παρατάξεων που συμμετέχουν στα Δ.Σ. των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ (σ.σ. τα Διοικητικά Συμβούλια παραμένουν τα ίδια καθώς πέρυσι την Άνοιξη λόγω της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών δεν πραγματοποιήθηκαν φοιτητικές εκλογές).

Αντιπροσωπεία φοιτητών -εκπρόσωποι συλλόγων εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας- λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης έγιναν δεκτοί στην αίθουσα της Συγκλήτου για να παρουσιάσουν στα μέλη του οργάνου τα αιτήματά τους.

«Όλοι οι χώροι παντού ανοίγουν. Ζητούμε να ανοίξει και το Πανεπιστήμιο, ζητούμε δια ζώσης διδασκαλία με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής. Το τελευταίο εξάμηνο φοιτητές από άλλες πόλεις έχουν δαπανήσει υπέρογκα ποσά σε ενοίκια και τα μαθήματα γίνονται ηλεκτρονικά. Προφανώς υπάρχει θέμα με τις υποδομές του Πανεπιστημίου, όμως υπάρχουν και χώροι αναξιοποίητοι, όπως για παράδειγμα τα περίπτερα της ΔΕΘ, όπου θα μπορούσαν να γίνουν μαθήματα. Ζητούμε να δοθεί άμεσα από την κυβέρνηση στα πανεπιστήμια έκτακτο κονδύλι, να προσληφθεί μόνιμο διδακτικό προσωπικό και προσωπικό για την καθαριότητα. Ζητήσαμε επίσης να υπάρξει ενημέρωση της πανεπιστημιακής κοινότητας για τις αποφάσεις της Συγκλήτου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η φοιτήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ, Άννα Μαρία Ηλίου, για την παρέμβαση που πραγματοποίησαν οι φοιτητές, γνωστοποιώντας και πως στις 2 Οκτωβρίου προγραμματίζουν φοιτητικό συλλαλητήριο.

Αντίστοιχη κινητοποίηση στον εξωτερικό χώρο μπροστά από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ πραγματοποίησαν φοιτητές εκλεγμένοι σε φοιτητικούς συλλόγους με το σχήμα των ΕΑΑΚ. Τα αιτήματα και τις προτάσεις τους άκουσε ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας, Δημήτρης Κωβαίος. «Θέσαμε το ερώτημα σε ποιον βαθμό θα ανοίξουν οι Σχολές και τι μέτρα θα ληφθούν, αλλά είμαστε μετέωροι, δεν έχουμε απαντήσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φοιτητής που εκπροσωπεί το σχήμα στον φοιτητικό σύλλογο Νομικής.

Και οι δύο φοιτητικές παρατάξεις έθεσαν στη διοίκηση του ΑΠΘ ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης, τασσόμενοι στο πλευρό εργαζομένων των οποίων η ανάδοχος εταιρεία σίτισης δεν ανανέωσε τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έχουν λήξει. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού.

«Έχουμε αποφάσεις στήριξης των εργαζομένων. Εκεί τρώμε, είναι δίκαια τα αιτήματά τους, είναι άνθρωποι που εργάζονται 20 και 25 χρόνια στη Λέσχη και ζητάμε να επαναπροσληφθούν με συμβάσεις», δήλωσε ο φοιτητής της Νομικής.

Από την πλευρά των πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ επισημάνθηκε ότι όσον αφορά στις υπηρεσίες της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μια συνεχής βελτίωση του βαθμού ικανοποίησης των φοιτητών και των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, που προκύπτει από τις δημοσιοποιημένες ετήσιες καταγραφές της άποψης των σιτιζομένων, ενώ από την αρχή της πανδημικής κρίσης άμεσα διασφαλίστηκε η λειτουργία της Λέσχης με διανομή συσκευασμένου φαγητού και στα τρία γεύματα, χωρίς να προκύψει καμία διακοπή της σίτισης.

«Μας ενδιαφέρει πρωτίστως η συνεχής βελτίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και των συνθηκών διαβίωσης των μελών της κοινότητάς του. Επιπρόσθετα, οι όποιες δίκαιες διεκδικήσεις εργαζομένων άλλων εταιριών μας έχουν βρει και θα μας βρουν διαρκώς αρωγούς, ειδικότερα όταν αυτές συνδυάζονται με τη δική μας προσπάθεια για την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική υλοποίηση των έργων που ανατίθενται και σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το ΑΠΘ», διευκρινίστηκε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17:5029/10

Αναστολή λειτουργίας του Εθνικού κολυμβητηρίου στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

17:4029/10

«Καμπάνα» 3.000 ευρώ για συνωστισμό σε μαγαζί στην Τήνο Κοινωνία ,Κορωνοϊός

17:3029/10

ΕΚΤ: Ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας για τον Δεκέμβριο Οικονομία

17:2029/10

ΕΣΘ: Μία μέρα αργότερα ξεκινά η εκπτωτική περίοδος Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

17:1029/10

Πέτσας για Τσίπρα: Να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει ευθέως Πολιτική

17:0529/10

Διαδικτυακά το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

17:0029/10

LIVE η έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για τον κορωνοϊό Κοινωνία ,Κορωνοϊός

16:5629/10

Δίκη ΧΑ: Έφεση εισαγγελέα για επιβολή μεγαλύτερων ποινών Ελλάδα ,Πολιτική

16:5629/10

Τζιτζικώστας: Ζήτησε έκτακτο σχέδιο στήριξης της οικονομίας (VIDEO) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

16:5029/10

Αύριο οι αποζημιώσεις ύψους 26 εκ. ευρώ για τον «Ιανό» Οικονομία

16:4029/10

Δένδιας: Οι στιγμές επιτάσσουν εθνική ομοψυχία στα εθνικά μας θέματα Πολιτική

16:4029/10

Ψηφιακά το 3ο Olympic Day Run Greece Αθλητισμός ,Θεσσαλονίκη

16:3529/10

Συνάντηση Κυμπουρόπουλου με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β.Ελλάδα ,ΕΕ ,Ελλάδα

16:3029/10

Πέτσας: Η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις Οικονομία ,Πολιτική

16:2829/10

Ευ. Κουρτέλη- Ξουρή: Φωτεινό και ανθρώπινο το Θεαγένειο (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:2029/10

Tουρκία: Aναβλήθηκε το άνοιγμα της Μονής της Χώρας ως τζαμί Διεθνή

16:1229/10

Aναβάλλεται η έκθεση παιχνιδιού Spielwarenmesse Διεθνή ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

16:1029/10

ΣΕΒΕ: Ποια είναι τα νέα Επίτιμα Μέλη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:0029/10

Κορωνοϊός: Περισσότεροι από 34.600 έλεγχοι για τήρηση μέτρων Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:5729/10

Θεσ/νίκη: Τι αλλάζει άμεσα στα νοσοκομεία, λόγω κορωνοϊού Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Σημαντικά

15:5129/10

Αρκουμανέας: Θετικά στο 5% τα τεστ στη Θεσσαλονίκη – Τι ζήτησε ο Τζιτζικώστας Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

15:5129/10

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δίνει εντολές στον Τύπο για επιθέσεις εναντίον μου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:5029/10

Αυγενάκης: Ο αθλητισμός αποτελεί και εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής Αθλητισμός ,Πολιτική

15:4029/10

«Ντου» αγνώστων στο γραφείο του πρύτανη του ΟΠΑ Κοινωνία

15:3329/10

Zoρπίδης: Αν δεν εισπράττεις, δεν μπορείς να πληρώνεις Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

15:3029/10

Δράμα: Νεότερα στοιχεία για την οικογενειακή τραγωδία Κοινωνία

15:2029/10

Μέρκελ για κορωνοϊό: Η κατάσταση είναι δραματική Διεθνή ,ΕΕ

15:1029/10

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Λάρισα Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

15:0529/10

«Δύσκολη» εποχή … Άρθρα

15:0029/10

Έκκληση για βοήθεια: Η 7χρονη Αναστασία πρέπει να χειρουργηθεί στον εγκέφαλο Υγεία

14:5529/10

Γαλλία – Νίκαια: Τα θύματα, ο αποκεφαλισμός και η 30χρονη μητέρα Διεθνή

14:5229/10

Ρουσόπουλος: Δίνει λύσεις ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας (ΗΧΗΤΙΚΟ) Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

14:5029/10

Ηρωίνη, μαχαίρια, σουβλιά σε νέα έρευνα στις Φυλακές Δομοκού (ΦΩΤΟ) Κοινωνία

14:4029/10

Υπ. Εργασίας: Αλλαγές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς Κοινωνία

14:3029/10

Μήνυμα Μητσοτάκη στα γαλλικά για την επίθεση στη Νίκαια Διεθνή ,Πολιτική

14:2229/10

Μικρής έκτασης φωτιά στο Ωραιόκαστρο Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

14:2029/10

Σέρρες: 50 συνολικά τα κρούσματα στο γηροκομείο Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:1929/10

Μέχρι το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου η ουρά για τεστ Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:1529/10

ΤΑΙΠΕΔ: Διαγωνισμοί για επτά ακίνητα του δημοσίου Ελλάδα ,Οικονομία

14:1029/10

Άγιος Σάββας: 15 κρούσματα σε προσωπικό και ασθενείς Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:0429/10

Π. Αρκουμανέας: Θετικά περισσότερα από 50 rapid test στη Θεσσαλονίκη (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

14:0029/10

Σαρλ Μισέλ για επίθεση στη Νίκαια: Όλη η Ευρώπη είναι μαζί σας Διεθνή ,ΕΕ

14:0029/10

Θεσσαλονίκη: Κλειστή η αγορά την Κυριακή 1η Νοεμβρίου Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

13:5329/10

BEΘ: Κρούσμα κορωνοϊού- συναλλαγές από απόσταση Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

13:4829/10

Εισαγγελέας για τα κρούσματα covid-19 σε δομή ανηλίκων Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:4529/10

Κικίλιας: Η επιπολαιότητα κάποιων λίγων βάζει σε κίνδυνο την υγεία πολλών Κορωνοϊός ,Πολιτική ,Υγεία

13:3129/10

Γαλλία: Μπαράζ επιθέσεων δέχεται η χώρα εντός και εκτός συνόρων Διεθνή

13:3029/10

Μητσοτάκης: Απαράδεκτη η στοχοποίηση Τσιόδρα Πολιτική

13:2929/10

Κορωνοϊός: Μήνυμα του 112 σε Ιωάννινα και Σέρρες Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:1529/10

Νίτσας: Απαραίτητος ο συντονισμός δυνάμεων για αντιμετώπιση της υπερμετάδοσης Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Υγεία

13:1329/10

Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποχαιρετά την Άντζελα Πεΐτση Θεσσαλονίκη

13:0729/10

ΥΠΕΞ για Γαλλία: Αποτροπιασμός για την επίθεση στη Νίκαια Διεθνή ,Πολιτική ,Σημαντικά

13:0329/10

Λήξη συναγερμού στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:0029/10

Βίντεο ντοκουμέντο: Τούρκοι στρατιωτικοί δείχνουν περάσματα σε διακινητές στον Έβρο Κοινωνία

12:5629/10

Κορωνοϊός: Κλειστά όλα τα καταστήματα την Κυριακή 1η Νοεμβρίου Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:5329/10

Επίθεση – Νίκαια: Οι ιερείς αναφέρουν ότι είχαν δεχθεί απειλές Διεθνή ,ΕΕ

12:4529/10

Πρόεδρος ΟΕΦΕ: Ικανοποιητική η κατάσταση μέχρι στιγμής στα φροντιστήρια Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός ,Παιδεία

12:4229/10

Κορωνοϊός: Έξι νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:3129/10

Πέτσας: Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν Πολιτική

12:3029/10

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Επαναφορά ηλεκτροκίνησης Λειανοκλαδίου – Παλαιοφαρσάλου Κοινωνία

12:1729/10

Θεσσαλονίκη: Στο Δημαρχείο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ – Συνάντηση με Ζέρβα (ΦΩΤΟ+VIDEO) Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:1529/10

Βατόπουλος: Θέμα ωρών οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:0829/10

Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα – Αύριο νέα μέτρα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:0629/10

ΒΕΘ: «Κλειστόν» για συναλλαγές λόγω covid Κοινωνία

12:0029/10

Ανακοίνωση του Λιμενικού για την τραγωδία με δύο νεκρούς στη Ρόδο Κοινωνία

11:5129/10

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Έτσι γίνεται το τεστ (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:5029/10

LIDL ΕΛΛΑΣ: Προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη αξιοποιώντας λύσεις της CHEP Επιχειρήσεις ,Κοινωνία ,Περιβάλλον

11:4529/10

Επιμελητήριο Πιερίας: Προσοχή σε παραπλανητικά email (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

11:3029/10

Ο κορωνοϊός «παγώνει» τον ΦΠΑ Οκτωβρίου μέχρι τον Απρίλιο 2021 Επιχειρήσεις ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

11:2729/10

Στοίχημα: Γκολ σε Αγγλία και Νορβηγία με 1.73 και 1.97 Αθλητισμός

11:2429/10

Λογικό φαβορί η Γρανάδα Αθλητισμός

11:1529/10

Κορωνοϊός – Παγώνη: Στο 70% με 75% η πληρότητα κλινών στις ΜΕΘ Ελλάδα ,Κορωνοϊός

11:1229/10

Θεσ/νίκη: Δωρεάν τεστ κορωνοϊού στη Νέα Παραλία (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:0029/10

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το έγκλημα στην Δράμα Κοινωνία

10:5029/10

Γαλλία – Νίκαια: Επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία – Τρεις νεκροί (LIVE) Διεθνή ,ΕΕ

10:4529/10

Δραματική προειδοποίηση: 2.000 κρούσματα μέχρι το Σαββατοκύριακο Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:3029/10

Δήμαρχος Σερρών για lockdown: Από αύριο το πρωί 5.000 κόσμος δεν θα έχει δουλειά Δήμοι ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:2929/10

Θεσσαλονίκη: Ουρές για τα rapid test – Έντονη ανησυχία Αρκουμανέα (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:2729/10

Συναγερμός για βόμβα: Εκκένωση ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:1529/10

Στα 7,9 δισ. η συνολική στήριξη οικονομίας από χρηματοδοτικά εργαλεία Οικονομία ,Πολιτική

10:0729/10

Πρύτανης ΑΠΘ: Αν δεν πάρουμε μέτρα τα κρούσματα θα δεκαπλασιαστούν Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

10:0329/10

Ζέρβας: Σχέδιο… Μάρσαλ αν χάσουμε τα Χριστούγεννα Δήμοι ,Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

10:0029/10

Τεστ για κορωνοϊό στις επιχειρήσεις ζητεί ο Σάββας Χαλιαμπάλιας Δήμοι ,Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

09:5429/10

Π. Αρκουμανέας: Μας ανησυχεί πολύ η Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

09:4529/10

Τροχαίο στην Κηφισίας: Νεκρός ο οδηγός του ΙΧ που εξετράπη Κοινωνία

09:3529/10

Συναγερμός για βόμβα- Εκκένωση ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:3029/10

Βασιλακόπουλος: Κρίσιμη και επικίνδυνη η κατάσταση, όχι εκτός ελέγχου Κοινωνία ,Κορωνοϊός

09:1329/10

Κορωνοϊός: Άλλοι τρεις νεκροί στην Ελλάδα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

09:0929/10

Κορωνοϊός: Περισσότερα από 350 κλειστά σχολεία και τμήματα Κορωνοϊός ,Παιδεία

09:0029/10

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Νέα πληρωμή σήμερα Κοινωνία ,Οικονομία

08:5229/10

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στον Όλυμπο (VIDEO) Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

08:4529/10

Ενημέρωση κομμάτων για τα εθνικά θέματα από τον ΥΠΕΞ Πολιτική

08:3029/10

Ένας τραυματίας σε τροχαίο στην Κηφισίας Κοινωνία

08:3029/10

Συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο Κορωνοϊός ,Πολιτική

08:2029/10

Χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης η πλειοψηφία των Δήμων Δήμοι ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

08:0529/10

Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη Άρθρα

08:0029/10

Θεσσαλονίκη: Με ένα κλικ… «Βελτιώνω την πόλη μου» Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

07:5729/10

Σκότωσε τη μητέρα του μετά από καβγά (VIDEO) Κοινωνία

07:4529/10

Κτήμα Kitrus: Nέο οινοποιείο και augmented reality Αγροτική Οικονομία ,Β.Ελλάδα ,Ενέργεια

07:4329/10

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων με το… βλέμμα στο lockdown Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

07:3629/10

ΕΒΕΘ: Κλείνει λόγω κρούσματος κορωνοϊού Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:3029/10

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» και lockdown σε Σέρρες και Ιωάννινα Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Επικαιρότητα

07:2029/10

Τρέξιμο: Πόσο αποτελεσματικό είναι για την απώλεια των περιττών κιλών; Health-Fitness ,Θέματα GR Times ,Υγεία

07:1029/10

Θεσσαλονίκη: Έργα στην περιφερειακή από σήμερα Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

07:0629/10

Θεσ/νίκη: Συναγερμός για τα κρούσματα- Rapid test στη Νέα Παραλία Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:0029/10

O καιρός για σήμερα, Πέμπτη Ελλάδα ,Σημαντικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ