Άρχισαν οι εργασίες για τη νέα παιδική χαρά στη Ροτόντα

Άρχισαν οι εργασίες για τη νέα παιδική χαρά στη Ροτόντα

Άρχισαν οι εργασίες για την κατασκευή νέας παιδικής χαράς στην περιοχή της Ροτόντας. Η παρέμβαση την οποία έχει σχεδιάσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει παράλληλα και έργα για την αναβάθμιση του πρασίνου όπως και του φωτισμού.

Με την ευκαιρία της εγκατάστασης του εργολάβου που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου, στην περιοχή της Ροτόντας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης. “Η εμπειρία δείχνει ότι οι καλές χρήσεις ‘διώχνουν’ τις κακές”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κυριζίδης σε σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας γνωστό ότι το έργο προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα περίπου οκτώ μηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παιδική χαρά θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και σε απόλυτη αρμονία με το μνημείο της Ροτόντας. Θα καλύψει μια έκταση περίπου 610 τ.μ. στον χώρο βορείως του μνημείου της Ροτόντας και επί της οδού Αρμενοπούλου. Όπως προβλέπεται από τη μελέτη του έργου, θα διαμορφωθούν δύο ζώνες παιχνιδιού, εκ των οποίων η πρώτη θα απευθύνεται σε νήπια και η δεύτερη σε παιδιά ηλικίας από τεσσάρων έως 14 ετών. Το πράσινο της ευρύτερης περιοχής διατηρείται και αναβαθμίζεται, ενώ προβλέπεται η κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού για τον επαρκή φωτισμό της παιδικής χαράς και του περιβάλλοντα χώρου του μνημείου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ