Αθ. Φρυγανιώτης: Στόχος η ενημέρωση των μαθητών για την ΕΕ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Αθ. Φρυγανιώτης: Στόχος η ενημέρωση των μαθητών για την ΕΕ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στο πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», καθώς και στη συμμετοχή των Εκπαιδευτηρίων «Φρυγανιώτη» στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο για την επέτειο των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ αναφέρθηκαν ο Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, Αθανάσιος Φρυγανιώτης και η μαθήτρια Μυρτώ Φλωρίδου μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως εξήγησε ο  κ. Φρυγανιώτης το πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» είναι μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, καθώς και για τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη συμμετέχουν στο πρόγραμμα διότι «στόχος μας είναι να ενημερωθούν οι μαθητές μας και όχι μόνο για όλα τα θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φρυγανιώτης προσθέτοντας πως σήμερα οι γνώσεις των Ελλήνων και, κυρίως, των νέων όσον αφορά στα ευρωπαϊκά θέματα είναι ελάχιστες και περιορίζονται, μεταξύ άλλων, στα γεγονότα του Έβρου. Επίσης αναφέρθηκε στην πρόσφατη διαδικτυακή ημερίδα (φωτογραφία) που οργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη με θέματα « 40 χρόνια: Ελλάδα, η Ευρωπαία» και « Ημέρα Ευρώπης, ημέρες Ελλήνων».

Οι πρωτοβουλίες και οι ενημερωτικές δράσεις των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη σχετικά με την ΕΕ είχε ως αποτέλεσμα να λάβουν πρόσκληση συμμετοχής στην πρόσφατη  υβριδική  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρόσκληση εστάλη από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στις “Senior Ambassadors” του σχολείου, Γ. Βαγιωνά και Σ. Ντούρου, είπε ο κ. Φρυγανιώτης και έκανε λόγο για «έκπληξη» αλλά και «ιδιαίτερη τιμή».

Η μαθήτρια της Α’ Λυκείου, Μυρτώ Φλωρίδου περιέγραψε τις δράσεις των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη όπως η δημιουργία podcast τα οποία είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό, καθώς και η βιντεοσκόπηση ενός καλλιτεχνικού δρώμενου με θέμα «Η πορεία της Ελλάδας στον χρόνο και η ένταξη της στην ΕΕ».

Ακούστε όλα όσα είπαν ο κ. Αθανάσιος Φρυγανιώτης και η Μυρτώ Φλωρίδου στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top