Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου: Εγκρίθηκε η πρόταση Πασχαλέρη για ανακατασκευή από το Συμβούλιο Κοινότητας

Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου: Εγκρίθηκε η πρόταση Πασχαλέρη για ανακατασκευή από το Συμβούλιο Κοινότητας

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Την πρόταση που κατέθεσε ο Σωκράτης Πασχαλέρης και αφορά την ανακατασκευή και την πλήρη αξιοποίηση του Δημοτικού Αθλητικού Πάρκου στον Εύοσμο, το οποίο παρουσιάζει εικόνες εγκατάλειψης, ενέκρινε ομόφωνα το Συμβούλιο Κοινότητας .

Το έργο, σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε ο σύμβουλος της Κοινότητας με την παράταξη “Ξεκινάμε από την Αρχή”, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και λειτουργικού χώρου πρασίνου, εμβαδού 6.000 τ.μ. Ο χώρος σήμερα, όπως μπορείτε να δείτε και από τις παρακάτω εικόνες που δημοσιεύει το GRTimes.gr, αν και λόγω του σημείου που βρίσκεται και τις μεγάλης έκτασής του, θα μπορούσε να αποτελεί ένα τοπόσημο για τη περιοχή που θα προσέλκυε μικρούς και μεγάλους, βρίσκεται σε κατάσταση μή ιδεατή.

Σκοπός του έργου που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο, όπως περιγράφεται στην πρόταση που δημοσιεύει παρακάτω το GRTimes.gr, είναι ο μετασχηματισμός του πάρκου σε αναβαθμισμένο χώρο πρασίνου, συμβάλλοντας στην αύξηση της επιφάνειας του αστικού πρασίνου του Δήμου Κορδελιού Εύοσμου, στη δημιουργία ενός λειτουργικού χώρου συγκέντρωσης και αναψυχής του Δήμου, στη βελτίωση της κινητικότητας των πεζών και γενικότερα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, χωρίς διακρίσεις. Ο συνδυασμός της χρήσης υλικών φιλικών προς το περιβάλλον και της αύξησης των επιφανειών και στοιχείων φύτευσης, θα επιφέρει θερμική άνεση, μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, γενικότερα βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και του μικροκλίματος της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ύστερα από την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Ευόσμου, το έργο θα πρέπει τεθεί και να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ούτως ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Αναλυτικά, το έργο περιλαμβάνει:

1) Διασφάλιση της προσβασιμότητας σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως κινητικών προβλημάτων. Τη δημιουργία ραμπών όπου κρίνεται απαραίτητο.
2) Την περίφραξη του χώρου και την δημιουργία μόνο δύο εισόδων ώστε να αποφευχθεί πιθανή ανεξέλικτη έξοδος νηπίων σε δρόμους που κυκλοφορούν αυτοκίνητα.
3) Στις εισόδους του πάρκου να τοποθετηθούν βρύσες κατάλληλες και για ΑμεΑ .
4) Δημιουργία παιδικής χαράς με σύγχρονο εξοπλισμό ώστε να προσελκύσει χρήστες όλων των ηλικιών και να ικανοποιεί όλες τις συνθήκες ασφαλείας.
5) Αποξήλωση των υπάρχων πλακιδίων και αντικατάσταση των διαδρόμων κυκλοφορίας με σταθεροποιημένο κεραμικό δάπεδο τύπου Κουρασάνι, ώστε να επιτρέπεται η κυκλοφορία των αναπηρικών αμαξιδίων αλλά να είναι και υδατοπερατό.
6) Νέα δενδροφύτευση με δενδρύλλια τα οποία θα μας χαρίσουν πλούσια σκιά.
7) Τοποθέτηση παγκακίων και τραπεζοκαθισμάτων. Στο σημείο υπάρχουν μόνο δύο παγκάκια τα οποία είναι σπασμένα.
8) Αντικατάσταση των υπάρχοντών  (24) φωτιστικών δαπέδου από τα οποία τα περισσότερα είναι σπασμένα.
9) Τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων. Στο σημείο υπάρχει ένα μόνο καλαθάκι απορριμμάτων, το οποίο είναι σπασμένο και δύο πλαστικοί κάδοι.
10) Χορήγηση στους πολίτες με δημοπρασία νέου Δημοτικού αναψυκτήριου με αδειοδότηση.

“Οι περισσότερες προτάσεις έχουν κατατεθεί για ανάπλαση πάρκου του Δήμου Καλαμαριάς, τις οποίες τις θεωρώ προτάσεις πρότυπο και αναγκαίες για την υλοποίηση τους για το Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου”, σημείωσε ο κ. Πασχαλέρης.

Φωτογραφίες από το Δημοτικό Αθλητικό Πάρκο:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ