Αθωώθηκαν 12 καθηγητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκη για τον ΕΛΚΕ

Αθωώθηκαν 12 καθηγητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκη για τον ΕΛΚΕ

Το δικαστήριο εξέδωσε απαλλακτική απόφαση για τους κατηγορούμενους ύστερα από σχετική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η οποία ζήτησε να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη και πρότεινε την αθώωση τους, για την κακοδιαχείριση του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ).

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνολικά 12 στελέχη του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που παραπέμφθηκαν να δικαστούν για την κακοδιαχείριση του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για διατελέσαντες προέδρους , αντιπροέδρους της επιτροπής ΕΛΚΕ , μεταξύ των οποίων και πρόεδροι του ΤΕΙ, της τελευταίας 15ετίας οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της «απιστίας», σε βαθμό κακουργήματος.

Στην αγόρευση της και η εισαγγελέας της έδρας ζήτηση να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη και πρότεινε την αθώωση τους, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς η οικονομική ζημιά που έχει υποστεί το δημόσιο. Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και εξέδωσε την παραπάνω απόφαση, απαλλάσσοντας τους κατηγορουμένους από την κατηγορία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από την έρευνα του ΣΔΟΕ , προέκυψε ότι πάνω από 70 καθηγητές, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, που εργάζονται παράλληλα και ως ελεύθεροι επαγγελματίες , δεν απέδωσαν το νόμιμο ποσοστό (15%- 7%) στον ΕΛΚΕ του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Έτσι, οι κατηγορούμενοι φέρονταν ότι προκάλεσαν οικονομική ζημιά 2,7 εκατ. ευρώ οι επειδή δεν ζήτησαν να πάρουν πίσω αυτά τα χρήματα, είτε προσφεύγοντας στα δικαστήρια είτε αποστέλλοντας εξώδικα στους οφειλέτες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top