«Big Bang School»: Ένα αλλιώτικο δημοτικό σχολείο

«Big Bang School»: Ένα αλλιώτικο δημοτικό σχολείο

Φαντάστηκες ποτέ το σχολείο σου διαφορετικό; Το φαντάστηκες περισσότερο ελεύθερο, με περισσότερο παιχνίδι και γνώση που μην την χορταίνεις; Σκέφτηκες ποτέ πως θα ήταν στο καθημερινό σου πρόγραμμα να μην γράφει «Γλώσσα, Γλώσσα, Μαθηματικά, Γυμναστική»; Πως θα ήταν να μπαίνεις στην τάξη με τις παντόφλες σου; Να αράζεις στο χαλί και να ζητάς από το δάσκαλο να σου μάθει κι εκείνο και το άλλο; Πως θα ήταν να βγαίνεις στην αυλή για να λύσεις μια άσκηση; Πως θα ήταν να μην νιώθεις ότι αποτυγχάνεις, αλλά να αριστεύεις σε πράγματα που σου αρέσουν; Σαν γονιός σου πέρασε η σκέψη να μην κάνεις θυσίες για τα παιδιά σου, αλλά να επενδύσεις σε αυτά και να τα βλέπεις να επιλέγουν εκείνα; Σαν δάσκαλος πειραματίστηκες ποτέ με την ιδέα να μην δημιουργείς στους μαθητές σου υποχρεώσεις, αλλά ευθύνες και να μην προσαρμόζονται αυτά στη δική σου μεθοδολογία, αλλά εσύ στις δικές τους ανάγκες; Εγώ πήρα τις απαντήσεις μου, διαβαίνοντας το κατώφλι του «Big Bang School» στο Λάκκωμα, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη και φορώντας παντόφλες από εκείνες που κάνουν τις πιο δημιουργικές διαδρομές.

Ρεπορτάζ: Ελένη Σκάρπου

Αυτό το δημοτικό σχολείο σε κάνει όντως να θες να ξαναγραφτείς στην πρώτη δημοτικού, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ξεκίνησε όντως για να αποτυπώσει την αλλαγή στην εκπαίδευση, μέσα από μια έκρηξη δημιουργικότητας, με επιστημονική χροιά. Γονείς από τα Χανιά, την Αθήνα, την Εύβοια άλλαξαν ζωή και «ανηφόρισαν» για να φέρουν εδώ τα παιδιά τους.

big-bang-school-λακκωμα-δημοτικο-παιδακια (5)

«Η ιδέα του «Big Bang School» ξείνησε από τη Βέτα Γεωργιάδου που έχει το «Σχολείο της Φύσης» στον Τρίλοφο, τον Βρεφονηπιακό σταθμό και οι γονείς της έλεγαν πάντα “άντε ρε Βέτα και τι θα γίνουν τα παιδιά μετά από εδώ”, οπότε μπήκαν στο μυαλό της ιδέες για να γίνει το δημοτικό. Εγώ ήμουν δάσκαλος στην Κρήτη σε ένα ορεινό χωριό, στο Φουρφουρά και γνωριστήκαμε και μου λέει “πάμε να το κάνουμε μαζί”. Στην αρχή φοβήθηκα, γιατί όταν είσαι δημόσιος υπάλληλος και παιδί δημοσίων υπαλλήλων, δεν είναι και το πιο εύκολο να πάρεις την απόφαση. Μου πήρε λίγο καιρό. Παραιτήθηκα και ανέβηκα στη Θεσσαλονίκη. Μετά από 4 χρόνια ήρθε η ώρα να γίνει αυτό το σχολείο, που στην πραγματικότητα υπήρχε από πάντα, αλλά δεν ξέραμε πότε θα πάρει σάρκα και οστά.

Στην πραγματικότητα χρειάστηκαν τέσσερις μήνες για να το στήσουμε. Ήταν μέχρι να βρεθούν οι άνθρωποι κλειδιά. Όταν βέβαια κάτι το δουλεύεις πολύ δεν έχεις φόβο. Θυμάμαι ήμουν φαντάρος και ζωγράφιζα σχολεία. Η Βέτα αντίστοιχα μια ζωή σκέφτεται την εκπαίδευση. Και να που ήταν φέτος η χρονιά μας» αναφέρει ο Άγγελος Πατσιάς, ο διευθυντής του «Big Bang School» που δηλώνει τυχερός και ευγνώμων για ό,τι του δόθηκε μετά από μπόλικα χρόνια στην εκπαίδευση.

big-bang-school-λακκωμα-δημοτικο-παιδακια (3)

«Τα χωράφια είναι η αυλή μας»

Εδώ μέσα στα χωράφια, τα αμπέλια και τον τρανό ορίζοντα τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα για εκπαιδευτικούς, γονείς και πρωτίστως για τα παιδιά. «Όταν είσαι εδώ… είσαι στην απεραντοσύνη. Δεν υπάρχει τίποτα που να διακόπτει το μάτι σου. Έχεις τη θάλασσα απέναντι, τον Όλυμπο στο βάθος, νιώθεις μικρός. Θες δε θες ταπεινώνεσαι και γαληνεύεις. Αυτό φαίνεται και στα παιδιά. Κατευθείαν όταν έρχονται είναι σα να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι γονείς τα απογεύματα ησυχάζουν εδώ έξω επίσης. Η αρχιτεκτονική θέλαμε να σβήνει με το τοπίο, να μην πληγιάζει το τοπίο, να μην είναι επιθετική. Τα τρία κτίρια εναρμονίζονται με το περιβάλλον, οι καμπύλες του είναι όμορφες και δημιουργούν «αγκαλιές». Είναι ο χώρος που μαζεύεται η κοινότητα. Με τα τρία κτίρια σπάσαμε τη δυναμική των 300 παιδιών σε εκατοντάδες, ώστε να γίνεται διαχειρίσιμο και ανθρώπινο. Μιλάμε για ένα 12θέσιο σχολείο με τέσσερις τάξεις σε κάθε κτίριο. Αυτή την στιγμή είμαστε 6αθέσιο. Έχουμε δύο «πρώτες» και μέχρι την «πέμπτη» μετά. Περί τα 80 παιδάκια έχουμε προς το παρόν» εξηγεί ο κ.Πατσιάς που πάντα πίστευε ότι θα έρθει η στιγμή για ένα τέτοιο σχολείο.

«Το φανταζόμουν ότι θα υπάρξει αυτό το σχολείο. Είναι σπίτι εδώ από πολλές απόψεις. Όταν είσαι σε ένα μέρος που σε εμπνέει, δεν σε καταπιέζει, θες να έρχεσαι, ξεκινάς τη μέρα σου με τους καλύτερους οιωνούς. Το μέρος σε εγκαλιάζει και παιδαγωγικά αυτό είναι υπέροχο, γιατί με τα πιτσιρίκια κατευθείαν αυτό ακτινοβολεί. Τα χωράφια είναι η αυλή μας. Τον εξωτερικό χώρο τον αξιοποιούμε με πολλούς τρόπους. Σίγουρα δεν αυτορυθμίζονται τα παιδιά με έναν μαγικό τρόπο, γιατί από πίσω υπάρχει πάντα μια άλλη οικολογία της οικογένειας και της κοινωνίας κι εδώ έρχεσαι και δημιουργείς ένα άλλο πλαίσιο, αλλά μαθαίνουν το πλαίσιο σχετικά γρήγορα» εξομολογείται ο ίδιος. Για εκείνον η ιδανική μάθηση χρειάζεται αυτονομία, χρειάζεται μέντορες, αλληλεπίδραση, εργαλεία, λαχτάρα για το καινούργιο, βήματα ελευθερίας, χωρίς όμως να χάνονται τα σαφή πλαίσια, γιατί αλλιώς το παιδί θα χαωθεί.

big-bang-school-λακκωμα-δημοτικο-παιδακια (8)

Εσωτερικά κίνητρα, θεματικές και αντίληψη για τη ζωή… στον πίνακα!

«Έχουμε δώσει μια υπόσχεση… να δείξουμε πως μπορείς να διδάξεις τους στόχους του αναλυτικού προγράμματος, ό,τι πρέπει δηλαδή να μάθει σύμφωνα με το υπουργείο ένα παιδί, χωρίς όμως να καταπιέσουμε ούτε μια στιγμή το δημιουργικό κομμάτι του παιδιού, χωρίς να το κάνουμε να αντιπαθήσει το σχολείο και το να μαθαίνει. Αισθάνομαι ευγνώμων για τους συνεργάτες μου, γιατί κλήθηκαν φέτος να πάρουν ένα αναλυτικό πρόγραμμα και να το ξαναγράψουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να ταιριάζει σε όλα τα παιδιά. Υπάρχουν θεματικές που κρατάνε 5-6 εβδομάδες, που μέσα σε αυτές είναι οι στόχοι όλου του εκπαιδευτικού προγράμματος, όπως τους έχουν ορίσει οι εκπαιδευτικοί μέσα στη χρονιά και κάτω από όλα αυτά υπάρχουν κάποιες κεντρικές μακροέννοιες, οι οποίες δουλεύονται στη διάρκεια των έξι ετών και μέσα στην τάξη, ώστε να καλλιεργηθεί η στάση των παιδιών, η γνώση και η αντίληψη για τη ζωή. Το όμορφο είναι ότι δεν υπάρχει μια μεθοδολογία. Είναι ένα μπλέξιμο από διδασκαλία και βίωμα. Βλέπεις την τάξη που έχεις και δίνεις στα παιδιά ό,τι χρειάζονται. Άλλοτε κάνεις project, άλλοτε αυθεντική μάθηση, άλλοτε αυτόνομη μάθηση» τονίζει ο Άγγελος.

Αγορές, μυστήρια στην ζωούπολη, κατασκευές, αλλά και θεματικές που έχουν να κάνουν με την κοινωνική αλληλεπίδραση δίνουν και παίρνουν ανάλογα με την τάξη.
«Η Ε’ δημοτικού είναι μια εβδομάδα στο “Χαρίσειο” γηροκομείο, έχοντας δουλέψει για έξι εβδομάδες την κοινωνική αλληλεπίδραση και πάνε να κάνουν την αξιολόγησή τους σε ένα περιβάλλον για να δουν πως ορισμένες δράσεις οδηγούν σε ορισμένα αποτελέσματα. Γενικά, ο εκπαιδευτικός κουμπώνει σε κάθε θεματική και το παιδί νιώθει ότι ζει πάντα μια κοινή ιστορία. Τα σχολεία που έχουμε μάθει… που είχαμε έναν εκπαιδευτικό που τα ήξερε όλα, που ήταν αυθεντία, που είχαμε ένα βιβλίο που τα ήξερε όλα κλπ δεν μπορούν να καλλιεργήσουν δεξιότητες για ένα μέλλον το οποίο δεν έχουμε ιδέα ποιο θα είναι τελικά. Το να μάθεις να συνεργάζεσαι, να μάθεις να επικοινωνείς τις ιδέες σου, να αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου, θα είναι εφόδια βασικά για την επιβίωση από δω και πέρα. Θέλουμε επίσης να εξαλείψουμε τον όποιο ανταγωνισμό υπάρχει και να δώσουμε κίνητρα εσωτερικά στα παιδιά. Να ξέρουν γιατί τους αρέσει να μαθαίνουν» επιμένει ο διευθυντής του «Big Bang School».

big-bang-school-λακκωμα-δημοτικο-παιδακια (7)

«Στο σχολείο μας ο καθένας ψάχνει να βρει την προσωπική του αριστεία»

Εδώ οι ξένες γλώσσες είναι ένα διαφορετικό μάθημα, που ξεκλειδώνει κώδικες άλλων γλωσσών, ένα μάθημα διαπολιτισμικής αγωγής και γλωσσολογίας ταυτόχρονα, βασισμένο στην αγάπη των παιδιών να μαθαίνουν τα «γιατί» των πραγμάτων. Στο «Big Bang School» εργάζονται 25 εκπαιδευτικοί κάνοντας τα κύρια μαθήματα, αλλά και τα επιλεγόμενα που λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα την τελευταία ώρα εκτός Παρασκευής. Τις Παρασκευές γίνονται τα σχολικά συμβούλια. «Είναι τα συμβούλια των παιδιών και εμείς σηκώνουμε χέρι για να συμμετέχουμε σε αυτά. Εδώ συζητούν προβλήματα και προτάσεις. Η δημοκρατία των παιδιών είναι το κάτι άλλο. Είναι απόλαυση και πολύ συγκινητικό ταυτόχρονα δηλώνει ο κ.Πατσιάς και υπογραμμίζει πως το σημαντικό στην εκπαίδευση είναι να βρει το κάθε παιδί την προσωπική του αριστεία.

«Οι γονείς μας εμπιστευτηκαν αλλά την ίδια στιγμή είμαστε όλοι παιδιά ενός εκπαιδευτικού συστήματος και κάθε τι νέο προκαλεί ανησυχία. Δεν μπορεί όμως ο εκπαιδευτικός να επαναπαύεται σε μια μεθοδολογία, επειδή η ομογενοποίηση είναι πρακτικά εύκολη. Παράγουμε στα σχολεία ένα μοντέλο παιδιού που γνωρίζει να αναπαράγει πληροφορία, γνωρίζει να στρωθεί και να διαβάσει για 3-5 ώρες κάθε μέρα και μετά τι; Πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο χωρίς να ξέρουν αν αυτή είναι η σχολή που αγαπούνε, δεν γνωρίζουν να ερευνούνε, δεν αγαπάνε να μαθαίνουν. Δεν είναι όλα τα παιδιά έτσι, αλλά είναι ένας μεγάλος αριθμός δυστυχώς. Είναι κρίμα να αφήνεις τη δυναμική των παιδιών αναξιοποίητη. Εμένα με καίει πολύ αυτό. Πολλοί θα μπορούσαν να είχαν μεγαλουργήσει στη ζωή τους, αλλά κανείς δεν τους είπε κάνε αυτό στο οποίο είσαι καλός. Στο σχολείο μας ο καθένας ψάχνει να βρει την προσωπική του αριστεία και αποδεχόμαστε ότι το παιδί είναι ο στόχος μας. Το σύστημα θα έπρεπε να έχει αυτόν τον στόχο» λέει.

Να καλλιεργεις την ευθύνη, αλλά όχι την υποχρεώση!

«Τα παιδιά έχουν από την πρώτη μέρα το “κάτι” της ευθύνης για το σπίτι. Εδώ τελειώνουν τα μαθήματά τους, αλλά τους βάζουμε να κάνουν κάτι στο σπίτι ανάλογα με την ηλικία. Ο γονιός δεν θα μου πει τι έχω να κάνω, εγώ έχω να κάνω. Καλλιεργούμε λοιπόν την ευθύνη, θέλουμε να δούμε ανθρώπους που θα είναι στο μέλλον υπεύθυνοι» καταλήγει ο Άγγελος Πατσιάς και φαντάζεται πλέον πως θα είναι ένα αντίστοιχο Γυμνάσιο ή Λύκειο.

big-bang-school-λακκωμα-δημοτικο-παιδακια (2)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11:2025/02

Συνάντηση Σταϊκούρα- Λε Μερ: Γαλλική στήριξη στην ελ. οικονομία Ελλάδα ,Οικονομία ,Πολιτική

11:1625/02

Τέσσερις μέρες κατάληψη για… μπασκέτες και παγκάκι Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:1025/02

LiveWithoutBullying.com: Με διττό χαρακτήρα η εκδήλωση βράβευσης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Παιδεία

11:0125/02

Ο Δήμος Σπάτων ναύλωσε αεροσκάφος για επιστροφή μαθητών από Γαλλία-Ιταλία Ελλάδα ,Κοινωνία

10:5425/02

Κοροναϊός: Πρώτα κρούσματα σε Φλωρεντία και Σικελία Διεθνή ,Υγεία

10:3725/02

ΕΛΤΑ: Έκπτωση έως 55% για τακτικούς πελάτες Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

10:2025/02

Champions League: Αντιστέκεται η Νάπολι, σκοράρει η Τσέλσι Αθλητισμός

10:1425/02

Ένταση στα νησιά με οδομαχίες και χημικά (ΦΩΤΟ-VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

10:1125/02

Β.Κικίλιας: Να ακούτε μόνο τους ειδικούς για τον κοροναϊό Ελλάδα ,Κοινωνία ,Υγεία

10:0225/02

Ερντογάν: Νεκροί δύο Τούρκοι στρατιώτες στη Λιβύη Βαλκάνια ,Διεθνή

09:5025/02

Παραιτούνται τα στελέχη της ΝΟΔΕ Χίου Ελλάδα ,Κόμματα ,Πολιτική

09:4025/02

Θεσ/νίκη: Με 13 μαχαιριές σκότωσαν τον 45χρονο Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:3025/02

Μεταναστευτικό: Γενική απεργία σήμερα στη Λέσβο (ΦΩΤΟ) Δήμοι ,Ελλάδα ,Κοινωνία

09:2025/02

ΕΛΑΣ: Πώς θα γίνουν οι ενστάσεις για τους συνοριοφύλακες Ελλάδα ,Κοινωνία

09:1025/02

Έρχεται νέα κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:0025/02

ΕΣΕΕ: Ζητά ενίσχυση του εμπορίου μέσω ΕΣΠΑ Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Οικονομία

08:5025/02

Κοροναϊός: 71 νέοι θάνατοι στην Κίνα Διεθνή

08:3525/02

Εφορία: Από αύριο οι αιτήσεις για τη ρύθμιση χρεών Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

08:2325/02

Θεσ/νίκη: Μετέφεραν με… τρένο ηρωίνη και κοκαΐνη (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:1025/02

Θεσσαλονίκη: Ανέβασε «γκάζια» η δημοτική αστυνομία Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

08:0025/02

ΕΛΤΑ: Διαμαρτυρία των διανομέων στη Θεσ/νίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:5125/02

Δερβένι: Μπλόκο σε βαν με 15 αλλοδαπούς Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:4025/02

Ένταση στα νησιά μετά την απόβαση των ΜΑΤ (BINTEO) Δήμοι ,Ελλάδα ,Κοινωνία

07:3025/02

11ο Γυμνάσιο: Μήνυση για δάγκωμα σκύλου (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

07:3025/02

Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε η αντιπαροχή με ποσοστά 30%- 35% Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

07:2025/02

ΠΚΜ: Σε ποια σημεία εκτελούνται εργασίες συντήρησης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:1025/02

Διακοπή ρεύματος σε περιοχή της Θεσ/νίκης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:0025/02

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη Κοινωνία

06:5425/02

Έκτακτη διακοπή νερού στο Ωραιόκαστρο (ΤΩΡΑ) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

06:0025/02

Λ. Κατσέλη: Αποτυχημένη η διαδικασία για την προστασία της πρώτης κατοικίας Πολιτική

05:3025/02

Ποιό είναι το αντίδοτο στον πόνο και τα αρνητικά συναισθήματα; Διάφορα

05:0025/02

7ο Armonia Cup: Αγώνες Ρυθμικής στη Σίνδο Αθλητισμός ,Θεσσαλονίκη

04:3025/02

Δωρεάν σεμινάρια μητρότητας στη Νεάπολη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Υγεία

04:0025/02

Δημόσια Αρχαιολογία: Παρουσίαση του 2ου τόμου Ελλάδα ,Πολιτισμός

03:3025/02

Πώς θα γιορτάσει τα Κούλουμα η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

03:0025/02

ΠΚΜ: Δημιουργεί πυρήνες πρασίνου σε 8 Δήμους Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

02:3025/02

Τι σημαίνει σε νούμερα το reunion των Friends; Lifestyle ,Media

02:0025/02

Οι κακές συνήθειες των ζωδίων Διάφορα

01:3025/02

Σπάνιες παθήσεις: Τα τελευταία δεδομένα και οι αριθμοί Υγεία

01:0025/02

«Κόκκινο πανί» για τους χρήστες του τουίτερ οι Σακίρα και Γουέστ! Lifestyle ,Media ,Διάφορα

00:3025/02

Χάρισον Φορντ: Αντιπεριβαλλοντική η ατζέντα του Τραμπ Διεθνή ,Περιβάλλον

23:5924/02

Στουρνάρας: Η οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει κινδύνους Οικονομία

23:5024/02

Πολάκης: Σύντομα και στη χώρα μας ο κοροναϊός Πολιτική

23:4024/02

Τι απαντά ο ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό για την Τούμπα Αθλητισμός

23:3024/02

ΑΠΘ: Συντονιστής σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ρομποτικής Κοινωνία

23:2024/02

Τσίπρας: Το σχέδιο της ΝΔ είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση δικτύων Πολιτική

23:1024/02

Στην Πάτρα κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Κοινωνία

23:0024/02

Κόμπι Μπράιαντ: Το συγκλονιστικό «αντίο» της Βανέσα (VIDEO) Διεθνή

22:5024/02

Κορονοϊός: Συναγερμός για δύο ύποπτα κρούσματα στη Βέροια Υγεία

22:4024/02

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA Πολιτική

22:3024/02

Δ. Αθηναίων: Θα ζητήσει επισήμως πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα Δήμοι ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

22:2024/02

Κορονοϊός: Έβδομος νεκρός στην Ιταλία Διεθνή

22:1024/02

Χωρίς επίσκεψη στην Εφορία η δήλωση γάμου ή διαζυγίου Κοινωνία

22:0324/02

Τέλη Μαρτίου το κοινό επιχειρησιακό κέντρο δήμου – ΕΛΑΣ Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

22:0024/02

Πάτρα: Ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό – Αρνητικός στη γρίπη Υγεία

21:5124/02

Στην «Εγνατία Οδό» η μελέτη της πλατείας Διοικητηρίου Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

21:5024/02

ΠΑΕ Ολυμπιακός: Ζούγκλα η Τούμπα να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ Αθλητισμός

21:4724/02

Συνεργασία των Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού με την ΕΥ Επιχειρήσεις

21:4024/02

Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη στον Απόστολο Τζιτζικώστα Πολιτική

21:3024/02

Θεοδωρικάκος: Στα 7 χρόνια η αίτηση για ελληνική ιθαγένεια από πρόσφυγες Πολιτική

21:2024/02

ΚΝΕ: Έξω οι ασφαλίτες και τα ΜΑΤ από την ΑΣΟΕΕ Πολιτική

21:1024/02

Η Δημοτική Ενότητα Σοχού για τα οθωμανικά εμβατήρια Δήμοι ,Κοινωνία

21:0924/02

Στο δημοτικό συμβούλιο το μάστερ πλαν για τη ΔΕΘ Δήμοι ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

21:0024/02

Τουλουπάκη: Δεν αποστέλλω έγγραφα χωρίς την άδεια του FBI Κοινωνία

20:5024/02

«Ζήσε Αθλητικά»: Πρεμιέρα με 150 παιδιά στο 60ο Δημοτικό Αθηνών Αθλητισμός

20:4024/02

Ραγκούσης για ΑΣΟΕΕ: Απαιτούμε απαντήσεις σε ερωτήματα Πολιτική

20:3024/02

Ένοχος για βιασμό ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν Διεθνή

20:3024/02

EBZ: Εξυγίανση με το 106β- ο έλεγχος στην Τρ. Πειραιώς Επιχειρήσεις

20:2024/02

ΠΟΥ για τον κορονοϊό: Ενδεχόμενο πανδημίας Υγεία

20:1024/02

Τουλουπάκη: Μόνο με άδεια του FBI η αποστολή των απόρρητων εγγράφων Πολιτική

20:0024/02

Πάτρα: Συναγερμός από ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό Υγεία

19:5024/02

Ληστές βασάνισαν ηλικιωμένη στα Ανώγεια Κοινωνία

19:4024/02

Βράβευση του Σωματείου Αρτοποιών για το Κουλούρι Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

19:3024/02

Τι λέει η Ελληνική Πρεσβεία της Ιταλίας για την επιστροφή μαθητών Διεθνή ,Υγεία

19:2024/02

Παράσυρση πεζού στη Θεσσαλονίκη – Μία γυναίκα τραυματίας Θεσσαλονίκη

19:2024/02

Διαμαρτυρία κατοίκων για το «χωριό» της Πλ. Δικαστηρίων Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

19:1024/02

Θεσ/νικη: Προσαγωγή ατόμων που έμεναν παράνομα σε εγκαταλειμμένο κτίριο Ελλάδα ,Κοινωνία

19:0124/02

Άλλη μία παραίτηση από την παράταξη Ταχιάου Δήμοι ,Θέματα GR Times

19:0024/02

ΑΣΟΕΕ: Αστυνομικός τράβηξε όπλο μέσα στο πανεπιστήμιο (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

18:5024/02

Ιωάννινα: Πάνω από 790 κιλά ινδικής κάνναβης σε φορτηγό (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία

18:4924/02

Δ. Θεσσαλονίκης: Βράβευσε τον χάλκινο πρωταθλητή κωφών Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

18:4024/02

Κοπή βασιλόπιτας Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ