ΧΑΝΘ: Ψηφιακός περίπατος στο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος”

ΧΑΝΘ: Ψηφιακός περίπατος στο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος”

Οι διαδικτυακοί περίπατοι της Χ.Α.Ν.Θ συνεχίζονται με επόμενη ξενάγηση στο διατηρητέο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” της Θεσσαλονίκης.

Με όραμα «Ο Εθελοντισμός στη υπηρεσία του Πολιτισμού» από το 1991 o Τομέας Άνθρωπος & Κοινωνία της Χ.Α.Ν.Θ. και η ΕΛΛΕΤ/ΠΘ υλοποιούν από κοινού και με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα «Κυριακάτικοι Περίπατοι στην Πόλη της Θεσσαλονίκης».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το 2021 συμπληρώνονται 30 χρόνια, περίπου 300 περίπατοι και 30 εκδρομές, πάνω από 8.500 περιπατητές.

Συνεχίζονται οι διαδικτυακοί περίπατοι, με την ξενάγηση στο διατηρητέο συγκρότημα του Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» της Θεσσαλονίκης. Τον Νοέμβριο του 2010 επισκεφθήκαμε το συγκρότημα του Νοσοκομείου στο πλαίσιο των «Κυριακάτικων Περιπάτων στην πόλη», γνωρίζοντας από κοντά την ιστορία και την αρχιτεκτονική του.

Το πληροφοριακό υλικό καθώς και οι φωτογραφίες προέρχονται από τον οδηγό «Περίπατοι Κληρονομιάς στη Θεσσαλονίκη», που εξέδωσε το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΕΤ (2009 και 2015), το έργο του Βασίλη Κολώνα «Η Θεσσαλονίκη εκτός των τειχών, Εικονογραφία της Συνοικίας των Εξοχών 1885-1912» (2014) και την έκδοση «Νεώτερα Μνημεία της Θεσσαλονίκης», ΥΠ.ΠΟ.-Υ.Β.Ε. (1985-86).

Εδώ και εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για το μνημείο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ