Δ. Δέλτα: Ξεσηκωμός για τα διόδια Χαλάστρας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δ. Δέλτα: Ξεσηκωμός για τα διόδια Χαλάστρας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μαζική κινητοποίηση ενάντια στην κατασκευή των πλευρικών διοδίων στον κόμβο της Χαλάστρας πραγματοποίησαν κάτοικοι του δήμου Δέλτα, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Οι κάτοικοι τονίζουν ότι πλέον περικυκλώνονται από διόδια, με δύο σταθμούς να βρίσκονται σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων. Μάλιστα, απειλούν με μηνύσεις, καθώς υπάρχει ζήτημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς γύρω από τον δρόμο.

Παράλληλα, κατήγγειλαν ότι κατά τις εργασίες τα μπάζα που συγκεντρώνονται από το σπάσιμο της ασφάλτου πετιούνται σε αποστραγγιστικό αυλάκι, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για την ευρύτερη περιοχή.

Για απαράδεκτη ενέργεια έκανε λόγο ο δήμαρχος, ο οποίος τόνισε πως ο δήμος δεν ενημερώθηκε. Όπως ανέφερε, τα πλευρικά διόδια αποφασίστηκαν γιατί πολλά φορτηγά έμπαιναν στον επαρχιακό δρόμο για να αποφύγουν τα διόδια των Μαλγάρων. Ωστόσο, όπως είπε, το ζήτημα θα είχε λυθεί εάν μετατοπιζόταν ο συγκεκριμένος σταθμός κατά ένα χιλιόμετρο δυτικά, προς το Κλειδί.

«Είναι απαράδεκτο, είναι κακός σχεδιασμός και πρέπει να το πάρουν πίσω», είπε και πρόσθεσε ότι οι εργασίες προκαλούν σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα, ενώ υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσει η περιοχή.

Δείτε τη δήλωση του κ. Γ. Ιωαννίδη:

 

Το παρών έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας, ο οποίος ανέφερε ότι, όταν ανακοινώθηκε η κατασκευή του πλευρικού σταθμού διοδίων, η περιφέρεια κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η εκδίκαση της οποίας ακόμα εκκρεμεί.

Ο κ. Γιουτίκας τόνισε ότι εξαιτίας του κλεισίματος του κόμβου, για το οποίο ούτε η περιφέρεια ενημερώθηκε, οι περίπου 15.000 κάτοικοι της περιοχής πλέον είναι αναγκασμένοι να κινούνται μέσω της επαρχιακής οδού από Σίνδο, σε έναν δρόμο καρμανιόλα. Και διερωτήθηκε γιατί δεν επιλέχθηκε η λύση της μετατόπισης του σταθμού των Μαλγάρων, η οποία θα εξυπηρετούσε και τους πολίτες, αλλά και την εταιρία.

Σε ό,τι αφορά το περιβαλλοντικό ζήτημα που δημιουργήθηκε, ο κ. Γιουτίκας ζήτησε από τον εργολάβο να απομακρύνει τα μπάζα, ενώ κάλεσε και κλιμάκιο της διεύθυνσης Περιβάλλοντος, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και να επιβάλει πρόστιμα, εφόσον το κρίνει αναγκαίο.

Δείτε τι δήλωσε ο Κ. Γιουτίκας:

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να σταματήσει το έργο.

χαλαστρα-διαμαρτυρια-διοδια-2

χαλαστρα-διαμαρτυρια-διοδια-3

χαλαστρα-διαμαρτυρια-διοδια-4

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ