Δ. Κούβελας: «Να μην επιβληθεί οριζόντια και καθολική στείρωση των ζώων συντροφιάς»

Δ. Κούβελας: «Να μην επιβληθεί οριζόντια και καθολική στείρωση των ζώων συντροφιάς»

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την ευζωία των ζώων συντροφιάς- Πρόγραμμα «Άργος» απασχόλησε τις συναντήσεις που είχε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κούβελας με τις διοικήσεις και μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει κανένα αδέσποτο ή κακοποιημένο ζώο», τόνισε ο κ. Κούβελας εξηγώντας το νέο πλαίσιο που αποσκοπεί στην εξάλειψη κάθε μορφής βίας και κακομεταχείρισης απέναντι στα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους μέσα από τη συνεργασία Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημόνων και φιλοζωικών οργανώσεων. Ο κ. Κούβελας επεσήμανε ότι «το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, κυρίως τους σκύλους, απασχολεί έντονα όλες τις τοπικές κοινωνίες και είναι επιβεβλημένη η λύση του».

Οι εκπρόσωποι των δυο συλλόγων εξέφρασαν στο Βουλευτή Θεσσαλονίκης την έντονη αντίθεσή τους στην υποχρεωτική και καθολική στείρωση για όλα τα σκυλιά, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο σαν «πλήγμα» για το κυνήγι. Όπως εξήγησαν η στείρωση των κυνηγετικών σκύλων αποτελεί μία πράξη που υπονομεύει όλα τα «εργασιακά προσόντα» και φυσικά πλεονεκτήματα τους. Επιπλέον, θα οδηγήσει στην πλήρη εξαφάνιση πολλών ελληνικών ειδών – ράτσες σκύλων.

Ο κ. Κούβελας άκουσε προσεκτικά τα αιτήματά τους και κυρίως την ανάγκη τους να συνεχίσει να υφίσταται η απολύτως ελεγχόμενη, με κανόνες, ερασιτεχνική εκτροφή των κυνηγετικών σκύλων που τους είναι άκρως απαραίτητοι και χαρακτηρίζονται ως σκύλοι εργασίας.

«Κατανοώ την αναστάτωση που φέρνει στους κυνηγούς η επίμαχη διάταξή του νομοσχεδίου για την καθολική στείρωση των ζώων. Γνωρίζω την αγάπη και την συνέπεια με την οποία φροντίζουν τους σκύλους τους. Συμμερίζομαι τους προβληματισμούς τους και ζητώ να μην επιβληθεί οριζόντια καθολική στείρωση αλλά υπό προϋποθέσεις. Να στοχεύει δηλαδή αποκλειστικά και μόνο στη λύση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και να μην αφορά τα σκυλιά εργασίας», είπε ο κ. Κούβελας ο οποίος συμπλήρωσε ότι θα έχει επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς και άλλους θεσμικούς παράγοντες με βασικό αντικείμενο την αλλαγή των επίμαχων σημείων του σχεδίου νόμου που απασχολούν την κυνηγετική κοινότητα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ