Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Διασώζει τις παλιές συνταγές των γιαγιάδων μας

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Διασώζει τις παλιές συνταγές των γιαγιάδων μας

Δράση για να σωθούν οι πεντανόστιμες τοπικές συνταγές των γιαγιάδων μας ξεκινά ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Γιατί μπορεί η πανδημία και η καραντίνα να άλλαξαν και τη σχέση μας με την κουζίνα, όμως είναι κοινή ευχή όταν όλα αυτά έχουν περάσει να ανταμώσουμε όλοι μαζί σε ένα μεγάλο οικογενειακό τραπέζι.

Έχοντας επάνω του τις παραδοσιακές συνταγές των γιαγιάδων μας και τις γεύσεις από το Ασβεστοχώρι, την Εξοχή, το Πανόραμα, την Πυλαία, το Φίλυρο και τον Χορτιάτη!

Με αυτή την προσδοκία ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, μέσω του ΚΕ.Κ.Π.Α.Π. και της πρόεδρου του Βίβιαν Λιόλιου, καλούν όλες τις κυρίες-μέλη των ΚΑΠΗ να ψάξουν στα σεντούκια τους παλιούς τσελεμεντέδες, να αξιοποιήσουν τις προφορικές μαρτυρίες των γιαγιάδων και να δημιουργήσουν τον δικό μας τσελεμεντέ για τις ημέρες μετά την πανδημία.

«Ο δήμος μας τιμά την παράδοση και αναδεικνύει τις συνταγές του των γιαγιάδων μας αλλά και του τόπου μας. Με την πρωτοβουλία αυτή καλούμε όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ να μεταδώσουν τις πολύτιμες γνώσεις τους στη μαγειρική. Έτσι ώστε όταν περάσει η πανδημία να ανταμώσουμε ξανά. Ασφαλείς και πάλι όλοι μαζί», τονίζει η πρόεδρος της ΚΕ.Κ.Π.Α.Π. κ. Βίβιαν Λιόλιου.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους κοινωνικούς λειτουργούς των ΚΑΠΗ ανάλογα με την περιοχή που ανήκουν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Ασβεστοχώρι 2313.302035

Μαλακοπή 2310.925210

Πανόραμα 2310.344300

Πυλαία 2313.302751

Φίλυρο 2310.678546

Χορτιάτης 2310. 349777

Παράρτημα Εξοχής 2316. 019837

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ